"Rusko oružje će da preplaši ISIL"

Ukoliko sirijska vlada i Rusija oforme koalciju koja bi se borila protiv Islamske države, Rusija bi imala šta da pokaže u toj borbi, piše “Sputnjik“.

Svijet 25.09.2015 | 20:50
"Rusko oružje će da preplaši ISIL"

Magazin “Nešenal interest“ objavio je spisak ruskog oružja, vozila, borbenih letelica koje bi “prestravile nasmrt pripadnike Islamske države“.

Na spisku se nalaz ruski borbeni avion “suhoj SU-25“, dizajniran da obezbedi blisku vazdušnu podršku kopnenoj vojsci.

Su-25 je u nekoliko navrata korišćen u borbi protiv ID, leteći zajedno sa iračkim i iranskim vazdušnim snagama. Ova letelica je sposobna da nosi velike količine raketa i bombi.

Kako piše “Sputnjik“, u poređenju sa iračkim i iranskim snagama, Su-25 ima bolji sistem, bolje obučene pilote i bolje održavanje. Magazin objašnjava da bi ova letelica znatno olakšala napade na ID, ukoliko Rusija ikada počne sa napadima.

Na spisku su i “Spetsnaz“, specijalne snage ruske vojske. Ruske specijalne snage igrale su veliku ulogu u brojnim ratnim konfliktima, uključujući one u Avganistanu i Čečeniji, dok ove snage u Siriji obučavaju sirijsku vojsku.

Helikopter Mi-24 ima dugu istoriju u službi ruske armije. Bio je korišćen u ratu u Avganistanu, ali se i širom sveta koristi još od sedamdesetih.

Sovjetski vojnici su ga nazivali “leteći tenk“ opremljen oružjem, bombama i raketama.

BTR-82A je rusko vozilo koje nudi zaštitu za kopnene trupe, a imao bi bvliko značenje ukoliko dođe do napada na ID.

Dok snage sa Zapada već koriste dronove za posmatranje neprijateljskih položaja, ruski UAVs bi bio, kako se navodi, od velike pomoći za špijuniranje i podršku eventualnim vojnim operacijama.

Izvor: B92

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Rusi

25.09.2015 21:14

Oni (Rusi) kao da su zaboravili gorak poraz koji su doživjeli u Avganistanu ratujući sa njima desetak godina, pa opet tamo negdje traže vraga??

ODGOVORITE
Name

Sokolac

26.09.2015 18:04

Ne seri magarče proevropski. Idi sa Bakirom u NATO ostavi Prave Srbe što vole Rusiju na miru. Lako ti je provjeriti koliko su Rusi jaki, prijavi se i stani pred njih.

Name

kontrapunkt

25.09.2015 21:33

Malo Ameri, malo Rusi...

ODGOVORITE
Name

lkl

25.09.2015 21:38

Svi ratuju protiv ISIL:Ameri ,Rusi,Asad,Kurdi,Surijci...Tu nešto smrdi !

Name

mrka kapa

25.09.2015 21:55

Re RUSI....CIM KAZES" VRAGA" ZNA. ZA KOGA NAVIJAS ! AMERIKA SE NIJE NI BORILA PROTIV GLAVOSJECA,VEC IH JE STVORILA..JEDINI KADRI STATI NA CRTU SU RUSI..ZATO CUTINAVETINJO LJUDSKA AKO SI UOPSTE COVJEK...TVOJA PAMET NIJE ZA DVIJE NOGE AJVANE.

ODGOVORITE
Name

Pravopis

25.09.2015 22:15

Ne kaže se ajvane nego Hajvane

ODGOVORITE
Name

isto

26.09.2015 08:48

Zna "Rus"sto mu je ovaj rekao ajvan! Neka on navija za Amere i glavosjece koliko hoce,sad Rusi preuzimaju kontrolu!