Немања Матић о лијепим головима, кризи Челсија, Порту...

Србин каже да не може да се одлучи који му је најлепши погодак у каријери, а двоуми се између недавног датог Евертону и оног који је постигао за Орлове у Португалу.

Фудбал 27.09.2015 | 13:20
Немања Матић о лијепим головима, кризи Челсија, Порту...

Голчина Немање Матића против Евертона пре две недеље у поразу Челсија на гостовању 1:3, показала је да Србин није само користан у дефанзиви, већ да има потенцијал да још више унапреди игру Плаваца.

Нема сумње да Мурињо има пуно поверење у сјајног везисту, који би требало поново да му буде адут на сутрашњем гостовању у Њукаслу, али се Матић не задовољава лепим головима и каже да би их врло радо мењао за победе.
“Више бих волео да нисам дао тај гол, а да смо победили, када ме већ питате. Чак би нам и реми са тог меча био добар, али узалуд, остао нам је само тај леп гол након свега и сигурно га се нећу сећати са задовољством. Наравно, надам се да ћу постићи још који погодак током сезоне, и волео бих то, али ми то није главни задатак, иако се голови једино и рачунају”, рекао је Матић.

Србин има солидан учинак ове сезоне, иако почетак за Челси није баш из снова. Немања је добио 18 директних дуела, а има и 75 одсто успешан проценат шута, што га чини другим најпрецизнијим у Челсију.

Са друге стране, португласке новинаре занимало је мишљење Немање Матића о предстојећем окршају у Лиги шампиона између Порта и Челсија, који је на програму у уторак увече. За Муриња биће то повратак на место успеха, док Србин поручује да има мотив да покори Змајеве.
“Биће то емотивни повратак за мене у Португал где сам доживео лепе тренутке у дресу Бенфике. Свака утакмица је посебна, а ја увек дајем 100 одсто. Порто и Бенфика гаје велики ривалитет, на њиховим утакмицама је увек лепа атмосфера и мотивација увек постоји. Дао сам леп гол Порту 2013. који је био другопласирани у конкуренцији за Пушкаш награду, али нисам сигуран да ми је то најлепши гол у каријери. Леп погодак сам дао и Португалу пре неколико месеци, као и овај недавно Евертону и стварно ми је тешко да изаберем најдражи”, закључио је Немања Матић.

Коментари / 0

Оставите коментар