Nemanja Matić o lijepim golovima, krizi Čelsija, Portu...

Srbin kaže da ne može da se odluči koji mu je najlepši pogodak u karijeri, a dvoumi se između nedavnog datog Evertonu i onog koji je postigao za Orlove u Portugalu.

Fudbal 27.09.2015 | 13:20
Nemanja Matić o lijepim golovima, krizi Čelsija, Portu...

Golčina Nemanje Matića protiv Evertona pre dve nedelje u porazu Čelsija na gostovanju 1:3, pokazala je da Srbin nije samo koristan u defanzivi, već da ima potencijal da još više unapredi igru Plavaca.

Nema sumnje da Murinjo ima puno poverenje u sjajnog vezistu, koji bi trebalo ponovo da mu bude adut na sutrašnjem gostovanju u Njukaslu, ali se Matić ne zadovoljava lepim golovima i kaže da bi ih vrlo rado menjao za pobede.
“Više bih voleo da nisam dao taj gol, a da smo pobedili, kada me već pitate. Čak bi nam i remi sa tog meča bio dobar, ali uzalud, ostao nam je samo taj lep gol nakon svega i sigurno ga se neću sećati sa zadovoljstvom. Naravno, nadam se da ću postići još koji pogodak tokom sezone, i voleo bih to, ali mi to nije glavni zadatak, iako se golovi jedino i računaju”, rekao je Matić.

Srbin ima solidan učinak ove sezone, iako početak za Čelsi nije baš iz snova. Nemanja je dobio 18 direktnih duela, a ima i 75 odsto uspešan procenat šuta, što ga čini drugim najpreciznijim u Čelsiju.

Sa druge strane, portuglaske novinare zanimalo je mišljenje Nemanje Matića o predstojećem okršaju u Ligi šampiona između Porta i Čelsija, koji je na programu u utorak uveče. Za Murinja biće to povratak na mesto uspeha, dok Srbin poručuje da ima motiv da pokori Zmajeve.
“Biće to emotivni povratak za mene u Portugal gde sam doživeo lepe trenutke u dresu Benfike. Svaka utakmica je posebna, a ja uvek dajem 100 odsto. Porto i Benfika gaje veliki rivalitet, na njihovim utakmicama je uvek lepa atmosfera i motivacija uvek postoji. Dao sam lep gol Portu 2013. koji je bio drugoplasirani u konkurenciji za Puškaš nagradu, ali nisam siguran da mi je to najlepši gol u karijeri. Lep pogodak sam dao i Portugalu pre nekoliko meseci, kao i ovaj nedavno Evertonu i stvarno mi je teško da izaberem najdraži”, zaključio je Nemanja Matić.

Komentari / 0

Ostavite komentar