Бејл ће бити спреман за "Змајеве"?!

Најбољи фудбалер Велса Герет Бејл готово сигурно ће бити спреман за наступ 10. октобра против Босне и Херцеговине у Зеници у квалификацијама за ЕУРО 2016.

Фудбал 27.09.2015 | 23:00
Бејл ће бити спреман за "Змајеве"?!

Тренер Реал из Мадрида Рафаел Бенитез потврдио је у петак да се Велшанин и Колумбијац Хамес Родригез успјешно опорављају од повреда и да ће бити потпуно фит за наступ против Атлетика у градском дербију, који је на распореду 4.октобра, дакле шест дана прије двобоја на "Билином пољу".

"Ја сам веом опрезан, али они се добро опорављају", рекао је стратег "краљевског клуба". "Видјећемо како ће то ићи кад почну да тренирају са екипом наредне недеље".

Бејл се повриједио у утакмици Лиге шампиона против Шахтјора (4:0) 16. септембра и прве прогнозе нису биле оптимистичне за велшког фудбалера, посебно кад је у питању наступ на утакмици са изабраницима Мехмеда Баждаревића.

Међутим, како сад стоје ствари, Бејл ће предводити свој национални тим у кључној утакмици квалификација за "змајеве", којима је неопходна побједа да би задржали наду у пласман у бараж.

Двадесетшестогодишњи Бејл је постигао шест од девет голова Велса у квалификацијама за Европско првенство 2016. године у Француској, који је на добром путу да се послије Мундијала 1958. године први пут пласира на велико такмичење.

Селекцији коју с клупе предводи Крис Колман недостаје један бод из сусрета у Зеници и против Андоре три дана касније да дефинитивно "овјери" наступ сљедећег љета у Француској.

ТАБЕЛА
Група Б:
Велс 18, Белгија 17, Израел 13, БиХ 12, Кипар 9, Андора 0.

Коментари / 0

Оставите коментар