Bejl će biti spreman za "Zmajeve"?!

Najbolji fudbaler Velsa Geret Bejl gotovo sigurno će biti spreman za nastup 10. oktobra protiv Bosne i Hercegovine u Zenici u kvalifikacijama za EURO 2016.

Fudbal 27.09.2015 | 23:00
Bejl će biti spreman za "Zmajeve"?!

Trener Real iz Madrida Rafael Benitez potvrdio je u petak da se Velšanin i Kolumbijac Hames Rodrigez uspješno oporavljaju od povreda i da će biti potpuno fit za nastup protiv Atletika u gradskom derbiju, koji je na rasporedu 4.oktobra, dakle šest dana prije dvoboja na "Bilinom polju".

"Ja sam veom oprezan, ali oni se dobro oporavljaju", rekao je strateg "kraljevskog kluba". "Vidjećemo kako će to ići kad počnu da treniraju sa ekipom naredne nedelje".

Bejl se povrijedio u utakmici Lige šampiona protiv Šahtjora (4:0) 16. septembra i prve prognoze nisu bile optimistične za velškog fudbalera, posebno kad je u pitanju nastup na utakmici sa izabranicima Mehmeda Baždarevića.

Međutim, kako sad stoje stvari, Bejl će predvoditi svoj nacionalni tim u ključnoj utakmici kvalifikacija za "zmajeve", kojima je neophodna pobjeda da bi zadržali nadu u plasman u baraž.

Dvadesetšestogodišnji Bejl je postigao šest od devet golova Velsa u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, koji je na dobrom putu da se poslije Mundijala 1958. godine prvi put plasira na veliko takmičenje.

Selekciji koju s klupe predvodi Kris Kolman nedostaje jedan bod iz susreta u Zenici i protiv Andore tri dana kasnije da definitivno "ovjeri" nastup sljedećeg ljeta u Francuskoj.

TABELA
Grupa B:
Vels 18, Belgija 17, Izrael 13, BiH 12, Kipar 9, Andora 0.

Komentari / 0

Ostavite komentar