Фудбалски рат Хрватске против Мамићеве репрезентације!

Навијачи позивају на бојкот, ХНС протерао Индеx.хр са трибина! Постављање “трећеразредног тренера“ Анта Чачића за селектора била је кап која је прелила чашу.

Фудбал 27.09.2015 | 12:00
Фудбалски рат Хрватске против Мамићеве репрезентације!

Још од оног чувеног успона на победничко постоље у Француској 1998. национални тим Хрватске успевао је некако да избрише све флеке које је за собом остављао клупски фудбал у тој земљи. И када се Хајдук лагано давио - а још није на базбедном - у финансијским проблемима, и када је Динамо за полувреме против Лиона примио шест комада, и када је Локомотива играла ко зна коју по реду утакмицу “из два у један“, јавност се тешила репрезентацијом знајући да ће јој она вратити достојанство. Али изгледа да је томе дошао крај. Или барем привремени растанак. Љубав је пукла оног тренутка када је Здравко Мамић, алфа и омега фудбала из земље наших зашадних комшија, уз помоћ сарадника међу којима се посебно истиче први човек ХНС-а Давор Шукер за селектора репрезентације поставио Анта Чачића.

Челници Фудбалског савеза Хрватске пљунули су у лице сваком навијачу. После легенди какве су биле Ћиро Блажевић, Ото Барић, Славен Билић, Цицо Крањчар, па и Игор Штимац и Нико Ковач за кормило националног тима сео је Чачић, како наводи портал Индеx.хр "трећелигашки тренер познат само сељакању по Мамићевим филијалама".

Није то било први пут да су Мамић и дружина гурнули прст у око фудбалским заљубљеницима у Хрватској. Један од свежијих примера је био је и састав У17 селекције за дуел са Казахстаном октобра 2014... У првих 11 све играчи Динама. У генерацији у којој је Осијек шампион?! Део навијача одавно је бесан на Мамића и ХНС. Али то је само онај "добро упућени" део. Тек после "афере Чачић" незадовољство се прострало на широке народне масе.

У мору начина који су се предлагали у борби против врхушке ХНС-а један се посебно издвојио - БОЈКОТ! А његов најгласнији заговорник постао је популарни портал Индеx.хр.
"Индеx се придружује ставу да је Мамић са својим некомпетентним тренерским слугама репрезентацију довео на руб пропасти, а захваљујући вођству некомпетентних селектора и Мамићевих послушника, најталентованијој хрватској генерацији након '98 пријети да не забележи баш никакав успех... Избором Чачића - трећелигашког тренера познатог само по сељакању по Мамићевим филијалама - кап је прелила чашу, а приватизација репрезентације постала је посве евидентна", писао је Индеx.хр.

Уследио је жесток одговор ХНС-а, који није баш навикао на критике. Штавише, навикао је на бахато понашање које је најбоље и описано управо у Чачићевом именовању. И реакцији после Индексовог позива на бојкот - ХНС је новинарима тог портала забранио присуствовање утакмицама па и конференцијама националног тима, најавио да им неће одговарати на позиве, а позвао је и све клубове и играче да се повинују таквом предлогу. И све то уз објављивање личних имена новинара на челу са уредницом Деом Реџић, па и фотографија из њен приватне архиве што се коси са свим нормама опхођења према новинарима.

"Стварање атмосфера линча", опис је којим је Хрватско новинарско друштво јасно назвало скандалозан потез ХНС-а. У Савезу међутим, већ по навици, немају слуха за то шта мисли "остатак света". Њихов лични интерес ваљда је најбитнији?
"Иако је забрана приласка последња акција коју бисмо желели да применимо, злонамерна, једнострана, некоректна и покварена пропагандна кампања коју поменути портал проводи последњих дана не оставља друге опције. Хрватски фудбалски савез, нажалост, нема инструменте којима би могао да се бори против свакодневног тровања јавности од стране дела медија. Прћија, спрдачина, лакрдија, мафија, циркус и незаобилазна мочвара, све то можемо чути од разноразних појединаца који најмање везе имају с фудбалом", категорично тврде у ХНС-у.

Иако је утисак да је добар део фудбалских навијача у Хрватској при чврстом ставу да ни резултати Анта Чачића немају много везе са његовим именовањем за селектора репрезентације. Али ко још њих пита? Како је то приметио колега Емир Фулурија са портала Германијак.хр није ваљда се фудбал игра због навијача?

Коментари / 0

Оставите коментар