Fudbalski rat Hrvatske protiv Mamićeve reprezentacije!

Navijači pozivaju na bojkot, HNS proterao Index.hr sa tribina! Postavljanje “trećerazrednog trenera“ Anta Čačića za selektora bila je kap koja je prelila čašu.

Fudbal 27.09.2015 | 12:00
Fudbalski rat Hrvatske protiv Mamićeve reprezentacije!

Još od onog čuvenog uspona na pobedničko postolje u Francuskoj 1998. nacionalni tim Hrvatske uspevao je nekako da izbriše sve fleke koje je za sobom ostavljao klupski fudbal u toj zemlji. I kada se Hajduk lagano davio - a još nije na bazbednom - u finansijskim problemima, i kada je Dinamo za poluvreme protiv Liona primio šest komada, i kada je Lokomotiva igrala ko zna koju po redu utakmicu “iz dva u jedan“, javnost se tešila reprezentacijom znajući da će joj ona vratiti dostojanstvo. Ali izgleda da je tome došao kraj. Ili barem privremeni rastanak. Ljubav je pukla onog trenutka kada je Zdravko Mamić, alfa i omega fudbala iz zemlje naših zašadnih komšija, uz pomoć saradnika među kojima se posebno ističe prvi čovek HNS-a Davor Šuker za selektora reprezentacije postavio Anta Čačića.

Čelnici Fudbalskog saveza Hrvatske pljunuli su u lice svakom navijaču. Posle legendi kakve su bile Ćiro Blažević, Oto Barić, Slaven Bilić, Cico Kranjčar, pa i Igor Štimac i Niko Kovač za kormilo nacionalnog tima seo je Čačić, kako navodi portal Index.hr "trećeligaški trener poznat samo seljakanju po Mamićevim filijalama".

Nije to bilo prvi put da su Mamić i družina gurnuli prst u oko fudbalskim zaljubljenicima u Hrvatskoj. Jedan od svežijih primera je bio je i sastav U17 selekcije za duel sa Kazahstanom oktobra 2014... U prvih 11 sve igrači Dinama. U generaciji u kojoj je Osijek šampion?! Deo navijača odavno je besan na Mamića i HNS. Ali to je samo onaj "dobro upućeni" deo. Tek posle "afere Čačić" nezadovoljstvo se prostralo na široke narodne mase.

U moru načina koji su se predlagali u borbi protiv vrhuške HNS-a jedan se posebno izdvojio - BOJKOT! A njegov najglasniji zagovornik postao je popularni portal Index.hr.
"Index se pridružuje stavu da je Mamić sa svojim nekompetentnim trenerskim slugama reprezentaciju doveo na rub propasti, a zahvaljujući vođstvu nekompetentnih selektora i Mamićevih poslušnika, najtalentovanijoj hrvatskoj generaciji nakon '98 prijeti da ne zabeleži baš nikakav uspeh... Izborom Čačića - trećeligaškog trenera poznatog samo po seljakanju po Mamićevim filijalama - kap je prelila čašu, a privatizacija reprezentacije postala je posve evidentna", pisao je Index.hr.

Usledio je žestok odgovor HNS-a, koji nije baš navikao na kritike. Štaviše, navikao je na bahato ponašanje koje je najbolje i opisano upravo u Čačićevom imenovanju. I reakciji posle Indeksovog poziva na bojkot - HNS je novinarima tog portala zabranio prisustvovanje utakmicama pa i konferencijama nacionalnog tima, najavio da im neće odgovarati na pozive, a pozvao je i sve klubove i igrače da se povinuju takvom predlogu. I sve to uz objavljivanje ličnih imena novinara na čelu sa urednicom Deom Redžić, pa i fotografija iz njen privatne arhive što se kosi sa svim normama ophođenja prema novinarima.

"Stvaranje atmosfera linča", opis je kojim je Hrvatsko novinarsko društvo jasno nazvalo skandalozan potez HNS-a. U Savezu međutim, već po navici, nemaju sluha za to šta misli "ostatak sveta". Njihov lični interes valjda je najbitniji?
"Iako je zabrana prilaska poslednja akcija koju bismo želeli da primenimo, zlonamerna, jednostrana, nekorektna i pokvarena propagandna kampanja koju pomenuti portal provodi poslednjih dana ne ostavlja druge opcije. Hrvatski fudbalski savez, nažalost, nema instrumente kojima bi mogao da se bori protiv svakodnevnog trovanja javnosti od strane dela medija. Prćija, sprdačina, lakrdija, mafija, cirkus i nezaobilazna močvara, sve to možemo čuti od raznoraznih pojedinaca koji najmanje veze imaju s fudbalom", kategorično tvrde u HNS-u.

Iako je utisak da je dobar deo fudbalskih navijača u Hrvatskoj pri čvrstom stavu da ni rezultati Anta Čačića nemaju mnogo veze sa njegovim imenovanjem za selektora reprezentacije. Ali ko još njih pita? Kako je to primetio kolega Emir Fulurija sa portala Germanijak.hr nije valjda se fudbal igra zbog navijača?

Komentari / 0

Ostavite komentar