ПЛ БиХ: Дерби на "Пецари", Радник код Зрињског

Дерби сусрет десетог кола Премијер лиге Босне и Херцеговине у фудбалу у недјељу ће на "Пецари" одиграти домаћи Широки Бријег и тузланска Слобода.

Фудбал 26.09.2015 | 12:00
ПЛ БиХ: Дерби на "Пецари", Радник код Зрињског

Тим из Тузле је хит досадашњег дијела првенства. Изабраници Хусрефа Мусемића заузимају друго мјесто на табели са свега два бода мање од лидера Зрињског. Ни Широкобријежани нису далеко. Једно су мјесто испод с једним бодом мање од Тузлака. Зато би дерби у Широком Бријегу заиста могао понудити занимљиву утакмицу.

Тренер Широкобријежана Славен Муса откако се вратио на клупу херцеговачког клуба остварио је максималан учинак - три побједе у три утакмице, уз гол-разлику 9:0. Жеља је свих на "Пецари" да се побједничка серија плаво-бијелих настави у недјељном дербију против Слободе.

"Слобода је изразито квалитетна екипа. Уосталом, други су на табели, имају бод више од нас. Но, увјерен сам да смо ми ипак квалитетнији, да смо бољи од Тузлака и да ћемо то показати у недјељу на 'Пецари', освојити три бода и на табели прескочити тим Хусрефа Мусемића", изјавио је Муса.

Меч ће директно преносити телевизија Арена спорт 1.

У суботу су на програму три утакмице од којих се издваја дуел зеничког Челик и бањалучког Борца. Сусрет старих ривала увијек плијени пажњу, а посебно сада када је сваки бод злата вриједан, јер ове сезоне чак шест тимова напушта елиту БиХ.

Из недјељног програма осим утакмице на "Пецари" вриједи поменути гостовање Жељезничара у Травнику, те долазак Витеза код актуелног шампиона Сарајева које ће са клупе по први пут водити нови шеф стручног штаба Миодраг Јешић.

У понедјељак се игра утакмица Олимпика и Младости у којој је сарајевски тим апсолутни фаворит. Међутим, екипа из Добоја Какња у досадашњем току Премијер лиге БиХ показала се као незгодан противник многим фаворитима.

ПАРОВИ, 10. КОЛО

Субота
Дрина - Вележ (15.30 сати/судија: Мирза Тичић - Сарајево)
Рудар Приједор - Славија (15.30/Огњен Ваљић - Бања Лука)
Челик - Борац (18.30/Ирфан Пељто - Сарајево)

Недјеља
Травник - Жељезничар (15.30/Елвис Мујић - Бановићи)
Сарајево - Витез (15.30/Ермин Сивац - Зеница)
Зрињски - Радник (18.30/Адмир Шеховић - Сарајево)
Широки Бријег - Слобода (19/Предраг Станкић - Бијељина)

Понедјељак
Олимпик - Младост (15.30/Горан Параџик - Љубушки)

ТАБЕЛА: Зрињски 20, Слобода 18, Широки Бријег 17, Сарајево 16, Радник 15, Славија 15, Жељезничар 14, Челик 13, Борац 12, Олимпик 12, Витез 10, Рудар Приједор 8, Младост 9, Травник 7, Дрина 6, Вележ 4.

Коментари / 0

Оставите коментар