PL BiH: Derbi na "Pecari", Radnik kod Zrinjskog

Derbi susret desetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu u nedjelju će na "Pecari" odigrati domaći Široki Brijeg i tuzlanska Sloboda.

Fudbal 26.09.2015 | 12:00
PL BiH: Derbi na "Pecari", Radnik kod Zrinjskog

Tim iz Tuzle je hit dosadašnjeg dijela prvenstva. Izabranici Husrefa Musemića zauzimaju drugo mjesto na tabeli sa svega dva boda manje od lidera Zrinjskog. Ni Širokobriježani nisu daleko. Jedno su mjesto ispod s jednim bodom manje od Tuzlaka. Zato bi derbi u Širokom Brijegu zaista mogao ponuditi zanimljivu utakmicu.

Trener Širokobriježana Slaven Musa otkako se vratio na klupu hercegovačkog kluba ostvario je maksimalan učinak - tri pobjede u tri utakmice, uz gol-razliku 9:0. Želja je svih na "Pecari" da se pobjednička serija plavo-bijelih nastavi u nedjeljnom derbiju protiv Slobode.

"Sloboda je izrazito kvalitetna ekipa. Uostalom, drugi su na tabeli, imaju bod više od nas. No, uvjeren sam da smo mi ipak kvalitetniji, da smo bolji od Tuzlaka i da ćemo to pokazati u nedjelju na 'Pecari', osvojiti tri boda i na tabeli preskočiti tim Husrefa Musemića", izjavio je Musa.

Meč će direktno prenositi televizija Arena sport 1.

U subotu su na programu tri utakmice od kojih se izdvaja duel zeničkog Čelik i banjalučkog Borca. Susret starih rivala uvijek plijeni pažnju, a posebno sada kada je svaki bod zlata vrijedan, jer ove sezone čak šest timova napušta elitu BiH.

Iz nedjeljnog programa osim utakmice na "Pecari" vrijedi pomenuti gostovanje Željezničara u Travniku, te dolazak Viteza kod aktuelnog šampiona Sarajeva koje će sa klupe po prvi put voditi novi šef stručnog štaba Miodrag Ješić.

U ponedjeljak se igra utakmica Olimpika i Mladosti u kojoj je sarajevski tim apsolutni favorit. Međutim, ekipa iz Doboja Kaknja u dosadašnjem toku Premijer lige BiH pokazala se kao nezgodan protivnik mnogim favoritima.

PAROVI, 10. KOLO

Subota
Drina - Velež (15.30 sati/sudija: Mirza Tičić - Sarajevo)
Rudar Prijedor - Slavija (15.30/Ognjen Valjić - Banja Luka)
Čelik - Borac (18.30/Irfan Peljto - Sarajevo)

Nedjelja
Travnik - Željezničar (15.30/Elvis Mujić - Banovići)
Sarajevo - Vitez (15.30/Ermin Sivac - Zenica)
Zrinjski - Radnik (18.30/Admir Šehović - Sarajevo)
Široki Brijeg - Sloboda (19/Predrag Stankić - Bijeljina)

Ponedjeljak
Olimpik - Mladost (15.30/Goran Paradžik - Ljubuški)

TABELA: Zrinjski 20, Sloboda 18, Široki Brijeg 17, Sarajevo 16, Radnik 15, Slavija 15, Željezničar 14, Čelik 13, Borac 12, Olimpik 12, Vitez 10, Rudar Prijedor 8, Mladost 9, Travnik 7, Drina 6, Velež 4.

Komentari / 0

Ostavite komentar