Анализа: РЕМИ Суперлига Србије!

Јелен од краја прошле сезоне није више спонзор нашег најелитнијег фудбалског такмичења и тако се изгубио из његовог имена, али наша лига би ове године слободно могла да понесе један други префикс - „Реми” Суперлига.

Фудбал 25.09.2015 | 18:40
Анализа: РЕМИ Суперлига Србије!

Разлог је наравно велики број нерешених резултата којим се првенствене утакмице у Србији завршавају, посебно у последње време. Укупно је 26 мечева у првих десет кола завршено без победника, што и није нека велика бројка, али је зато у последњих пет кола та пракса знатно чешћа.

У том периоду је 14 од 16 клубова завршило барем две утакмице у којима нису ни славили због победе, али ни туговали због пораза. Тај осећај најбоље знају фудбалери Радничког из Ниша, који су ремизирали последње четири утакмице, а укупно шест мечева ове сезоне. Они просечно постижу 0,8 голова по сусрету, а примају их 0,5, те ако гледате фудбал ради голова, мечеви „Реала са Нишаве” вам сигурно неће бити занимљиви.

Само лидер и фењераш Суперлиге у последњих пет кола нису одиграли нерешено - Црвена звезда је забележила све победе, ОФК Београд поразе.

Узрок за већу изједначеност прволигаша него на почетку сезоне треба вероватно тражити у чињеници да су тек пре месец дана, у последњим данима прелазног рока комплетирани тимови. Првенство је почело још средином јула, и природно је било да тада оне екипе које су у то такмичење ушле боље припремљене лакше долазе до бодова.

Сада више та разлика није толико очигледна и квалитет већине Суперлигаша је на сличном нивоу, а да ли је он добар или не процените сами.

Најчешћи резултат виђен на домаћим теренима је онај најнепопуларнији 0:0, који је виђен укупно 13 пута, чешће и од минималних победа. Девет мечева завршено је резултатом 1:1, још три 2:2, док је један сусрет, између Рада и Спартака, окончан резултатом 3:3.

Прилику да ове бројке промене имаће суперлигаши већ у петак, када се на Бановом брду састају Чукарички и Младост. У суботу ће бити одигране три утакмице, међу којима је и дерби кола између Црвене звезде и Новог Пазара, док ће у недељу бити виђена још четири меча. Коло затвара сусрет између Вождовца и Партизана.

Парови 11. кола Суперлиге Србије:

Петак:
20.00 Чукарички - Младост

Субота:
15.00 ОФК Београд - Спартак
18.00 Црвена звезда - Нови Пазар
19.00 Радник - Јавор

Недеља:
18.00 Раднички (Н) - Јагодина
15.00 Борац - Војводина
15.00 Рад - Металац
16.00 Вождовац - Партизан

Коментари / 0

Оставите коментар