Analiza: REMI Superliga Srbije!

Jelen od kraja prošle sezone nije više sponzor našeg najelitnijeg fudbalskog takmičenja i tako se izgubio iz njegovog imena, ali naša liga bi ove godine slobodno mogla da ponese jedan drugi prefiks - „Remi” Superliga.

Fudbal 25.09.2015 | 18:40
Analiza: REMI Superliga Srbije!

Razlog je naravno veliki broj nerešenih rezultata kojim se prvenstvene utakmice u Srbiji završavaju, posebno u poslednje vreme. Ukupno je 26 mečeva u prvih deset kola završeno bez pobednika, što i nije neka velika brojka, ali je zato u poslednjih pet kola ta praksa znatno češća.

U tom periodu je 14 od 16 klubova završilo barem dve utakmice u kojima nisu ni slavili zbog pobede, ali ni tugovali zbog poraza. Taj osećaj najbolje znaju fudbaleri Radničkog iz Niša, koji su remizirali poslednje četiri utakmice, a ukupno šest mečeva ove sezone. Oni prosečno postižu 0,8 golova po susretu, a primaju ih 0,5, te ako gledate fudbal radi golova, mečevi „Reala sa Nišave” vam sigurno neće biti zanimljivi.

Samo lider i fenjeraš Superlige u poslednjih pet kola nisu odigrali nerešeno - Crvena zvezda je zabeležila sve pobede, OFK Beograd poraze.

Uzrok za veću izjednačenost prvoligaša nego na početku sezone treba verovatno tražiti u činjenici da su tek pre mesec dana, u poslednjim danima prelaznog roka kompletirani timovi. Prvenstvo je počelo još sredinom jula, i prirodno je bilo da tada one ekipe koje su u to takmičenje ušle bolje pripremljene lakše dolaze do bodova.

Sada više ta razlika nije toliko očigledna i kvalitet većine Superligaša je na sličnom nivou, a da li je on dobar ili ne procenite sami.

Najčešći rezultat viđen na domaćim terenima je onaj najnepopularniji 0:0, koji je viđen ukupno 13 puta, češće i od minimalnih pobeda. Devet mečeva završeno je rezultatom 1:1, još tri 2:2, dok je jedan susret, između Rada i Spartaka, okončan rezultatom 3:3.

Priliku da ove brojke promene imaće superligaši već u petak, kada se na Banovom brdu sastaju Čukarički i Mladost. U subotu će biti odigrane tri utakmice, među kojima je i derbi kola između Crvene zvezde i Novog Pazara, dok će u nedelju biti viđena još četiri meča. Kolo zatvara susret između Voždovca i Partizana.

Parovi 11. kola Superlige Srbije:

Petak:
20.00 Čukarički - Mladost

Subota:
15.00 OFK Beograd - Spartak
18.00 Crvena zvezda - Novi Pazar
19.00 Radnik - Javor

Nedelja:
18.00 Radnički (N) - Jagodina
15.00 Borac - Vojvodina
15.00 Rad - Metalac
16.00 Voždovac - Partizan

Komentari / 0

Ostavite komentar