Бекер: Не размишљамо о 18, само о Мелбурну!

Борис Бекер, тренер Новака Ђоковића, каже да је његов посао да пронађе стимуланс и да нађе простор за напредак у игри српског тенисера.

Тенис 26.09.2015 | 17:40
Бекер: Не размишљамо о 18, само о Мелбурну!

“Када смо почели да радимо пре две године, и тад је већ скоро све освојио. На мени је да нађем нови стимуланс, а то није тешко јер Новак увек жели да напредује и да постане бољи. Неки играчи су задовољни оним што су учинили и онда је тешко тренеру, али с Новаком није тако“, рекао је Бекер у разговору са српским новинарима.

Ове године много се говорило о томе да Ђоковић нема подршку публике, али Бекер сматра да не треба преувеличавати.

“УС опен финале је добар пример - играо је против најуспешнијег, вероватно и најпопуларнијег свих времена. Био би и најстарији победник од Кена Розвела – ово све кажем јер нису навијали против Новака већ за Федерера. Такође, када је Новак фаворит, онда је логично да се навија за аутсајдера, тако је увек у спорту“, рекао је Бекер, на шта га је Новак уз смех прекинуо: “Значи никада не навијају за мене?“.

“У финалу Вимблдона мислим да је публика била 50-50, и у Паризу је била лепа атмосфера. Сада и навијачи боље познају Новака и свиђа им се због свега што ради на терену и ван њега“, каже Немац.

Бекер сматра да доминација српског тенисера може да потраје још неколико година.

“Мислим да се показало да игра боље што је зрелији и искуснији. Покушавао је да се учврсти као нова сила у тенису, коначно се пробио 2011, сада поново игра тако и нема разлога да у наредних неколико година не буде успешан. Циљ је да се тај зенит продужи што је дуже могуће – тешко да може боље од ове године, али мој посао јесте да увек пронађемо простор за напредак. Непрестано се појављују нови ривали, прошле године нпр. смо добили Вавринка и зато увек мораш да се прилагођаваш и побољшавап. Не размишљамо о броју 18 (Грен слем титула, Федерер има 17), само о Аустралијан опену који следи“, закључио је Бекер.

Коментари / 0

Оставите коментар