Beker: Ne razmišljamo o 18, samo o Melburnu!

Boris Beker, trener Novaka Đokovića, kaže da je njegov posao da pronađe stimulans i da nađe prostor za napredak u igri srpskog tenisera.

Tenis 26.09.2015 | 17:40
Beker: Ne razmišljamo o 18, samo o Melburnu!

“Kada smo počeli da radimo pre dve godine, i tad je već skoro sve osvojio. Na meni je da nađem novi stimulans, a to nije teško jer Novak uvek želi da napreduje i da postane bolji. Neki igrači su zadovoljni onim što su učinili i onda je teško treneru, ali s Novakom nije tako“, rekao je Beker u razgovoru sa srpskim novinarima.

Ove godine mnogo se govorilo o tome da Đoković nema podršku publike, ali Beker smatra da ne treba preuveličavati.

“US open finale je dobar primer - igrao je protiv najuspešnijeg, verovatno i najpopularnijeg svih vremena. Bio bi i najstariji pobednik od Kena Rozvela – ovo sve kažem jer nisu navijali protiv Novaka već za Federera. Takođe, kada je Novak favorit, onda je logično da se navija za autsajdera, tako je uvek u sportu“, rekao je Beker, na šta ga je Novak uz smeh prekinuo: “Znači nikada ne navijaju za mene?“.

“U finalu Vimbldona mislim da je publika bila 50-50, i u Parizu je bila lepa atmosfera. Sada i navijači bolje poznaju Novaka i sviđa im se zbog svega što radi na terenu i van njega“, kaže Nemac.

Beker smatra da dominacija srpskog tenisera može da potraje još nekoliko godina.

“Mislim da se pokazalo da igra bolje što je zreliji i iskusniji. Pokušavao je da se učvrsti kao nova sila u tenisu, konačno se probio 2011, sada ponovo igra tako i nema razloga da u narednih nekoliko godina ne bude uspešan. Cilj je da se taj zenit produži što je duže moguće – teško da može bolje od ove godine, ali moj posao jeste da uvek pronađemo prostor za napredak. Neprestano se pojavljuju novi rivali, prošle godine npr. smo dobili Vavrinka i zato uvek moraš da se prilagođavaš i poboljšavap. Ne razmišljamo o broju 18 (Gren slem titula, Federer ima 17), samo o Australijan openu koji sledi“, zaključio je Beker.

Komentari / 0

Ostavite komentar