Конкурс за наставнике разредне наставе

Одјељење Владе Брчко дистрикта за образовање расписало је конкурс за попуњавање упражњених мјеста за извођење разредне наставе, као и за директора и замјеника директора у основним и средњим школама у дистрикту.

Босна и Херцеговина 25.09.2015 | 14:45
Конкурс за наставнике разредне наставе

Шеф Одјељења за образовање Нико Стопарић рекао је да овим конкурсом треба да буде запослено укупно 70 радника, од којих 20 на неодређено и 19 на одређено вријеме, те три вјероучитеља у стални радни однос и исто толико на одређено вријеме.

"Овим конкурсом попунићемо и 23 позиције директора и њихових помоћника, а у Основној музичкој школи по једног наставника гитаре и хармонике", додао је Стопарић.

Према његовим ријечима, у првој половини октобра требало би да буде расписан конкурс за пријем професора предметне наставе.

"Наредним конкурсом планирамо да попунимо 61 упражњену позицију у основним и средњим школама. У основним школама недостаје 18 професора предметне наставе, који ће бити запослени у стални радни однос, а у средњим 10, док ће посао на одређено вријеме добити 16 у основном, односно 17 професора предметне наставе у средњем образовању", напоменуо је Стопарић.

Умјесто недостајућих професора у предметној настави, наставу тренутно изводе постојећи кадрови, како ученици, у међувремену, не би губили часове.

Коментари / 0

Оставите коментар