Konkurs za nastavnike razredne nastave

Odjeljenje Vlade Brčko distrikta za obrazovanje raspisalo je konkurs za popunjavanje upražnjenih mjesta za izvođenje razredne nastave, kao i za direktora i zamjenika direktora u osnovnim i srednjim školama u distriktu.

Bosna i Hercegovina 25.09.2015 | 14:45
Konkurs za nastavnike razredne nastave

Šef Odjeljenja za obrazovanje Niko Stoparić rekao je da ovim konkursom treba da bude zaposleno ukupno 70 radnika, od kojih 20 na neodređeno i 19 na određeno vrijeme, te tri vjeroučitelja u stalni radni odnos i isto toliko na određeno vrijeme.

"Ovim konkursom popunićemo i 23 pozicije direktora i njihovih pomoćnika, a u Osnovnoj muzičkoj školi po jednog nastavnika gitare i harmonike", dodao je Stoparić.

Prema njegovim riječima, u prvoj polovini oktobra trebalo bi da bude raspisan konkurs za prijem profesora predmetne nastave.

"Narednim konkursom planiramo da popunimo 61 upražnjenu poziciju u osnovnim i srednjim školama. U osnovnim školama nedostaje 18 profesora predmetne nastave, koji će biti zaposleni u stalni radni odnos, a u srednjim 10, dok će posao na određeno vrijeme dobiti 16 u osnovnom, odnosno 17 profesora predmetne nastave u srednjem obrazovanju", napomenuo je Stoparić.

Umjesto nedostajućih profesora u predmetnoj nastavi, nastavu trenutno izvode postojeći kadrovi, kako učenici, u međuvremenu, ne bi gubili časove.

Komentari / 0

Ostavite komentar