Студенти траже мање накнаде за обнову

Унија студената Републике Српске позвала је руководства оба јавна универзитета у Српској да до почетка нове академске године за 50 одсто смање накнаде које студенти плаћају за обнављање студијске године.

Република Српска 25.09.2015 | 22:55
Студенти траже мање накнаде за обнову

Унија Студената Српске заједно са Предсједништвом Студентског парламента и представницима факултетских савеза студената, на данашњем састанку у Бањалуци, одржаном поводом одлуке бањалучког Универзитета којом је квота за израчунавање додатне накнаде коју плаћају студенти који обнављају годину повећана за три пута односно са 150 на 440 КМ, донијела је закључак да студенти не плаћају нову цијену обнове до тренутка док се она не коригује.

Од Владе Републике Српске затражено је да што прије донесе одлуку о проширењу листе за новоуписане студенте на оба јавна универзитета, на основу процента од претходне школске године, као и да цијена школарине буде иста као и до сада.

Из Уније студената Српске саопштено је да студенти траже и да статус апсолвента стекну студенти који су испунили све предиспитне обавезе, како им је и "обећано на основу усменог договора студентских организација и руководства Универзитета у Бањалуци".

Из Уније су поручили да ће, уколико се њихови захтјеви не уваже, бити приморани на остале демократске начине изражавања незадовољства.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

зидар

25.09.2015 12:22

Који студенти? Па то су Снсд-омладинци,питајте гдје им родитељи раде и кад им је мандат истекао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сабо

25.09.2015 13:18

Вала ако је и од студената превише је. Нигдје у региону студенти не плацају мање а статуси су прописани.

ОДГОВОРИТЕ