Studenti traže manje naknade za obnovu

Unija studenata Republike Srpske pozvala je rukovodstva oba javna univerziteta u Srpskoj da do početka nove akademske godine za 50 odsto smanje naknade koje studenti plaćaju za obnavljanje studijske godine.

Republika Srpska 25.09.2015 | 22:55
Studenti traže manje naknade za obnovu

Unija Studenata Srpske zajedno sa Predsjedništvom Studentskog parlamenta i predstavnicima fakultetskih saveza studenata, na današnjem sastanku u Banjaluci, održanom povodom odluke banjalučkog Univerziteta kojom je kvota za izračunavanje dodatne naknade koju plaćaju studenti koji obnavljaju godinu povećana za tri puta odnosno sa 150 na 440 KM, donijela je zaključak da studenti ne plaćaju novu cijenu obnove do trenutka dok se ona ne koriguje.

Od Vlade Republike Srpske zatraženo je da što prije donese odluku o proširenju liste za novoupisane studente na oba javna univerziteta, na osnovu procenta od prethodne školske godine, kao i da cijena školarine bude ista kao i do sada.

Iz Unije studenata Srpske saopšteno je da studenti traže i da status apsolventa steknu studenti koji su ispunili sve predispitne obaveze, kako im je i "obećano na osnovu usmenog dogovora studentskih organizacija i rukovodstva Univerziteta u Banjaluci".

Iz Unije su poručili da će, ukoliko se njihovi zahtjevi ne uvaže, biti primorani na ostale demokratske načine izražavanja nezadovoljstva.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

zidar

25.09.2015 12:22

Koji studenti? Pa to su Snsd-omladinci,pitajte gdje im roditelji rade i kad im je mandat istekao.

ODGOVORITE
Name

Sabo

25.09.2015 13:18

Vala ako je i od studenata previše je. Nigdje u regionu studenti ne placaju manje a statusi su propisani.

ODGOVORITE