Партизан: Пантић тренер - Плави спортски директор?!

Управа Партизана размишља да на клупу доведе Милинка Пантића, а да место спортског директора "попуни" Горан Стевановић.

Фудбал 25.09.2015 | 13:20
Партизан: Пантић тренер - Плави спортски директор?!

"Ја нисам проблем, ја сам ту, на располагању. Волео бих само да овим дивним момцима већ једном крене", процедио је тренер Зоран Милинковић у среду увече после новог разочарања у домаћем првенству (реми са Радом 1:1).

Управа Партизана ћути. Милинковић је и даље тренер, данас у подне ће се обратити медијима поводом предстојећег меча 11. кола Суперлиге, против Вождовца на Врачару. Он је више пута поновио да је Партизан на првом месту, да му никада не би пало на памет да тужи клуб (у случају раскида уговора), да ће, и кад не буде тренер, бити навијач црно-белих.

Након пораза од Црвене звезде у "вечитом дербију" (1:3), било је информација да су поједини чланови управе Партизана разговарали са потенцијалним кандидатима за место тренера. Помињали су се многи, па и Небојша Гудељ. Партизан је потом победио АЗ Алкмар у Лиги Европе (3:2), прашина се мало слегла, али онда су уследили реми са нишким Радничким (0:0), па са Радом (1:1), узвици навијача: "Кизо, одлази", "Управа, напоље".

Управа црно-белих је под притиском. Иако функционери Партуиана одлучно негирају да се преговара са било ким и тврде да Милинковић има подршку, ипак се, према нашим сазнањима, "опипава пулс" појединих кандидата.

Најновија идеја је да упражњено место спортског директора "попуни" бивши фудбалер и тренер Горан Стевановић, а да тренерска клупа буде поверена још једном бившем играчу црно-белих и легенди Атлетико Мадрида Милинку Пантићу.

Пантић нема превелико тренерско искуство. После играчке каријере радио је најпре као тренер млађих категорија Атлетико Мадрида, а потом и као тренер Б тима клуба из Мадрида, да би, у сезони 2013/14, седео на клупи азербејџанског Бакуа.

Горан Стевановић, који је био тренер Партизана у сезони 2009/10, тренутно је без клуба. Његов последњи ангажман био је у Кини, где је отпуштен из клуба Ћингдао након што је испао из прве лиге.

Стевановић је био на клупи Партизана од 5. септембра 2009. до 16. априла 201. године. Наследио је на клупи Славишу Јокановића, коме је био помоћник. "Плави" је почео нерешеним резултатом на Бановом брду, али је до априла месеца успео да сачува прво место на табели, које је у доброј мери било угрожено после ремија у Јагодини 11. априла. Само четири дана касније Војводина је у Београду елиминисала Партизан у полуфиналу Купа. Шок терапија Драгана Ђурића и његових сарадника била је смена тренера!

Ово је најновија идеја у Партизану, према нашим сазнањима. Раније се причало и о Небојши Гудељу, бившем играчу црно-белих, који је тренутно скаут у Ајаксу.

Коментари / 0

Оставите коментар