Ћурчић позвао и Сергеја у А тим!

Везиста Лација биће нови играч на окупљању тима Радована Ћурчића за утакмице против Албаније и Португала.

Фудбал 25.09.2015 | 11:20
Ћурчић позвао и Сергеја у А тим!

Још један златни "Новозеланђанин" обући ће дрес "А" репрезентације Србије.

Сергеј МИлинковић Савић (20), званично трећи најбољи играч Мундијалита 2015, освајач светске и европске титуле са "орлићима", добиће позив селектора Радована Ћурчића.

"Серђо" је тренутно у одличној форми. За младу репрезентацију постигао је први гол против Литваније, а потом се "уписао" и у дресу Лација, у Лиги Европе.

Ове јесени, биће међу "орловима" и могао би да заигра против Албаније 8. октобра или три дана касније против Португала.

"Нисам очекивао да овако брзо будем међу 'А' репрезентативцима. Припремао сам се да у октобру поново играм за младу селекцију. Наравно да сам срећан. Позив међу Орлове врхунац је моје двоипогодишње професионалне каријере. Жеља сваког играча је да носи дрес државног тима, а мени се већ остварила", рекао је млади, а већ трофејни фудбалер.

Бивши ђак Војводине свестан је у каквом тренутку долази међу најстарије и пред какву утакмицу.

"Предстоје нам баш озбиљне утакмице. Навијачи ће, наравно, бити окренути против нас. Не верујем, међутим, да ће бити инцидената. Атмосфера ће се смирити. Причао сам са голманом Албаније и клупским другом Исметом Беришом. Ривалу је меч битан само са спортског аспекта, јер имају шансе за друго место у групи. Наш задатак ће бити да их онемогућимо у томе и да покажемо да смо квалитетна репрезентација", додао је Милинковић-Савић.

Иако је добио позив у "А" тим, нада се да ће брзо бити поново са вршњацима, у младој репрезентацији.

"Селектори ће одлучивати о томе, али пошто 'А' репрезентација у новембру игра само пријатељске, а млада важне квалификационе утакмице против Италије и СЛовеније, желео бих да се вратим у старо друштво. Ни на један начин то не бих осетио као деградацију, већ као мотив да помогнем вршњацима у важним борбама за Европско првенство", искрен је Сергеј.

Ћурчић је схватио да је време за гурање у ватру момака који су већ неколико пута наговестили и доказали да могу много. Сергеј Милинковић Савић дефинитивно је један од њих.

Коментари / 0

Оставите коментар