Ćurčić pozvao i Sergeja u A tim!

Vezista Lacija biće novi igrač na okupljanju tima Radovana Ćurčića za utakmice protiv Albanije i Portugala.

Fudbal 25.09.2015 | 11:20
Ćurčić pozvao i Sergeja u A tim!

Još jedan zlatni "Novozelanđanin" obući će dres "A" reprezentacije Srbije.

Sergej MIlinković Savić (20), zvanično treći najbolji igrač Mundijalita 2015, osvajač svetske i evropske titule sa "orlićima", dobiće poziv selektora Radovana Ćurčića.

"Serđo" je trenutno u odličnoj formi. Za mladu reprezentaciju postigao je prvi gol protiv Litvanije, a potom se "upisao" i u dresu Lacija, u Ligi Evrope.

Ove jeseni, biće među "orlovima" i mogao bi da zaigra protiv Albanije 8. oktobra ili tri dana kasnije protiv Portugala.

"Nisam očekivao da ovako brzo budem među 'A' reprezentativcima. Pripremao sam se da u oktobru ponovo igram za mladu selekciju. Naravno da sam srećan. Poziv među Orlove vrhunac je moje dvoipogodišnje profesionalne karijere. Želja svakog igrača je da nosi dres državnog tima, a meni se već ostvarila", rekao je mladi, a već trofejni fudbaler.

Bivši đak Vojvodine svestan je u kakvom trenutku dolazi među najstarije i pred kakvu utakmicu.

"Predstoje nam baš ozbiljne utakmice. Navijači će, naravno, biti okrenuti protiv nas. Ne verujem, međutim, da će biti incidenata. Atmosfera će se smiriti. Pričao sam sa golmanom Albanije i klupskim drugom Ismetom Berišom. Rivalu je meč bitan samo sa sportskog aspekta, jer imaju šanse za drugo mesto u grupi. Naš zadatak će biti da ih onemogućimo u tome i da pokažemo da smo kvalitetna reprezentacija", dodao je Milinković-Savić.

Iako je dobio poziv u "A" tim, nada se da će brzo biti ponovo sa vršnjacima, u mladoj reprezentaciji.

"Selektori će odlučivati o tome, ali pošto 'A' reprezentacija u novembru igra samo prijateljske, a mlada važne kvalifikacione utakmice protiv Italije i SLovenije, želeo bih da se vratim u staro društvo. Ni na jedan način to ne bih osetio kao degradaciju, već kao motiv da pomognem vršnjacima u važnim borbama za Evropsko prvenstvo", iskren je Sergej.

Ćurčić je shvatio da je vreme za guranje u vatru momaka koji su već nekoliko puta nagovestili i dokazali da mogu mnogo. Sergej Milinković Savić definitivno je jedan od njih.

Komentari / 0

Ostavite komentar