Амбасадор Хрватске одбио да прими протестну ноту Србије

Амбасадор Хрватске у Београду Гордан Маркотић одбио је да прими протестну ноту Србије због блокаде заједничке границе, саопштило је хрватско Министарство спољних и европских послова.

Регион 24.09.2015 | 21:30
Амбасадор Хрватске одбио да прими протестну ноту Србије

Амбасадор Хрватске сматра да су наводи из ноте "о 'дискриминаторском карактеру мера које се могу упоредити само с мерама предузиманим у прошлости, у време фашистичке НДХ' увредљиви, непримерени и неприхватљиви", преноси Бета.

"Проблеми великог притиска избегличког таласа који осећају и Хрватска и Србија, треба решавати у духу добросуседских односа и европске солидарности, као и конструктивном сарадњом око доласка и пријема избеглица на хрватско-српској граници. Садашњу ситуацију можемо да олакшамо искључиво координирајући напоре и Србије и Хрватске којима ћемо смањити притисак на заједничкој граници", наводи се у саопштењу.

Хрватско министарство додаје да ће Хрватска наставити да се снажно залаже за одговарајућу помоћ ЕУ земљама Западног Балкана у управљању избегличким токовима, што је једна од кључних порука јучерашњег Европског савета (самита ЕУ).

Министарство спољних послова Србије је саопштило да је упутило протестну ноту Амбасади Хрватске у Београду у којој "најоштрије протестује због мера забране уласка у Хрватску, које надлежни органи примењују према носиоцима путних исправа Србије и возилима српских регистарских ознака на граничним прелазима између Србије и Хрватске".

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Босанац

24.09.2015 19:40

Ко це да се клади да це их сутра странци довести у ред?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дил

24.09.2015 21:08

Није Вучић никад рекао " НДХ " , дакле амбасадоре мани се ' туђманштине ' !

ОДГОВОРИТЕ