Већ од јануара тандем Андрија Живковић - Лука Јовић!!!

Партизан и Звезда се неће много питати! Португалци са Захавијем и Рамаданијем кују планове како да упаре таленте вечитих ривала.

Фудбал 26.09.2015 | 10:40
Већ од јануара тандем Андрија Живковић - Лука Јовић!!!

Иако је можда реалан сценарио био да у наредном вечитом дербију буду ударне игре Партизана и Црвене звезде, Андрија Живковић и Лука Јовић би ту утакмицу могли да прате путем ТВ пријемника као клупски саиграчи. Бенфика има озбиљне планове да двојицу талентованих Срба упари од јануара. О томе се спекулисало и раније, а сада су шансе за то прилично велике. О томе пишу португалски медији...

Црвена звезда и Партизан се неће много питати око трансфера с обзиром да су одавно прокрчмили шансу да зараде велики новац на двојици тинејџера. Већа права на Живковића и Јовића од вечитих ривала полажу менаџерске агенције Фалија Рамаданија и Пинија Захавија.

Живковић је лакша мета.

У једном тренутку је деловало као бајка. Андрија Живковић је на леђима носио Партизан до елиминације Стеауе, био ударна игла црвено-белих и очекивало се да их одведе у Лигу шампиона. На крилима игара са Мундијалита је деловао као играч који може све. Партизан је одбио понуду од 8.000.000 евра од Сент Етјена, из Хумске су стизале бомбастичне најаве да ће бити блиндиран новим мега-уговором….

Али од окршаја са Бате Борисовим се све променило. Живковић се испромашивао против белоруског првака, потом јако лоше одиграо вечити дерби, није умео дасе избори са новонасталом ситуацијом и постао је нервозан што се осетило на његовим играма…

Ипак, и даље је играч који је на цени. Португалска штампа пише да је Андрија Живковић апсолутни приоритет Бенфике. Португалски великан ће у јануару имати далеко већу проходност за куповину младог Србина него што је то био случај летос. Од 1. јануара, Живковић има право да преговара са свим заинетерсованим клубовима без икакве дозволе Партизана, с обзиром да улази у последњих шест месеци уговора.

Бенфикин председник Луис Фелипе Вијеира управо чека 1. јануар да започне операцију довођења Живковића. Неће имати препрека у виду Партизана и узда се у пријатељство са Живковићевим менаџером Пинијем Захавијем са којим је раније уско сарађивао и доводио његове клијенте у Лисабон. Подсетимо да Захави поседује 50 одсто власништва над Живковићевим уговором док другу половину на равне части деле Живковићев отац и Партизан. Цена млаог аса не може да буде велика и Партизан ће бити доведен у ситуацију да наплати сићу за својих 25 одсто или да наредног лета остане без обештећења. У Бенфики цене да би за 2.500.000 евра могли да приведу крају трансфер Живковића. Сами процените колико ће Партизан ту да добије…

Све је реалније и да ће Лука Јовић у јануару пут Лисабона...

Звезда је одавно распарчала његов уговор, продајући га “на кило” и тренутно је власник само 30 одсто права над уговором Јовића. Он је клијент агенције Фалија Рамаданија која са њим има велике планове. Попут Захавија, Рамадани је такође тесно сарађивао са Бенфиком претходних година и Јовић ће бити само наставак те сарадње. Млади нападач је у последње време изгубио место стартера у Црвеној звезди, Миодраг Гроф Божовић је пронашао победничку формулу у којој Јовић није међу битнијим састојцима и улога резервисте у Звезди не иде у прилог младом нападачу и људима који полажу већински део његовог уговора.

Иако Јовић има уговор до 2018. године, Црвена звезда више нема потребу да заузима чврст став што се тиче његове продаје. Новац који би добили за преосталих 30 одсто уговор над Јовићем би добро дошао црвено-белима. С обзиром да цена младог нападача неће расти док он буде седео на клупи, јануар би могао да буде реалан тајминг за трансфер.

Коментари / 0

Оставите коментар