Već od januara tandem Andrija Živković - Luka Jović!!!

Partizan i Zvezda se neće mnogo pitati! Portugalci sa Zahavijem i Ramadanijem kuju planove kako da upare talente večitih rivala.

Fudbal 26.09.2015 | 10:40
Već od januara tandem Andrija Živković - Luka Jović!!!

Iako je možda realan scenario bio da u narednom večitom derbiju budu udarne igre Partizana i Crvene zvezde, Andrija Živković i Luka Jović bi tu utakmicu mogli da prate putem TV prijemnika kao klupski saigrači. Benfika ima ozbiljne planove da dvojicu talentovanih Srba upari od januara. O tome se spekulisalo i ranije, a sada su šanse za to prilično velike. O tome pišu portugalski mediji...

Crvena zvezda i Partizan se neće mnogo pitati oko transfera s obzirom da su odavno prokrčmili šansu da zarade veliki novac na dvojici tinejdžera. Veća prava na Živkovića i Jovića od večitih rivala polažu menadžerske agencije Falija Ramadanija i Pinija Zahavija.

Živković je lakša meta.

U jednom trenutku je delovalo kao bajka. Andrija Živković je na leđima nosio Partizan do eliminacije Steaue, bio udarna igla crveno-belih i očekivalo se da ih odvede u Ligu šampiona. Na krilima igara sa Mundijalita je delovao kao igrač koji može sve. Partizan je odbio ponudu od 8.000.000 evra od Sent Etjena, iz Humske su stizale bombastične najave da će biti blindiran novim mega-ugovorom….

Ali od okršaja sa Bate Borisovim se sve promenilo. Živković se ispromašivao protiv beloruskog prvaka, potom jako loše odigrao večiti derbi, nije umeo dase izbori sa novonastalom situacijom i postao je nervozan što se osetilo na njegovim igrama…

Ipak, i dalje je igrač koji je na ceni. Portugalska štampa piše da je Andrija Živković apsolutni prioritet Benfike. Portugalski velikan će u januaru imati daleko veću prohodnost za kupovinu mladog Srbina nego što je to bio slučaj letos. Od 1. januara, Živković ima pravo da pregovara sa svim zainetersovanim klubovima bez ikakve dozvole Partizana, s obzirom da ulazi u poslednjih šest meseci ugovora.

Benfikin predsednik Luis Felipe Vijeira upravo čeka 1. januar da započne operaciju dovođenja Živkovića. Neće imati prepreka u vidu Partizana i uzda se u prijateljstvo sa Živkovićevim menadžerom Pinijem Zahavijem sa kojim je ranije usko sarađivao i dovodio njegove klijente u Lisabon. Podsetimo da Zahavi poseduje 50 odsto vlasništva nad Živkovićevim ugovorom dok drugu polovinu na ravne časti dele Živkovićev otac i Partizan. Cena mlaog asa ne može da bude velika i Partizan će biti doveden u situaciju da naplati siću za svojih 25 odsto ili da narednog leta ostane bez obeštećenja. U Benfiki cene da bi za 2.500.000 evra mogli da privedu kraju transfer Živkovića. Sami procenite koliko će Partizan tu da dobije…

Sve je realnije i da će Luka Jović u januaru put Lisabona...

Zvezda je odavno rasparčala njegov ugovor, prodajući ga “na kilo” i trenutno je vlasnik samo 30 odsto prava nad ugovorom Jovića. On je klijent agencije Falija Ramadanija koja sa njim ima velike planove. Poput Zahavija, Ramadani je takođe tesno sarađivao sa Benfikom prethodnih godina i Jović će biti samo nastavak te saradnje. Mladi napadač je u poslednje vreme izgubio mesto startera u Crvenoj zvezdi, Miodrag Grof Božović je pronašao pobedničku formulu u kojoj Jović nije među bitnijim sastojcima i uloga rezerviste u Zvezdi ne ide u prilog mladom napadaču i ljudima koji polažu većinski deo njegovog ugovora.

Iako Jović ima ugovor do 2018. godine, Crvena zvezda više nema potrebu da zauzima čvrst stav što se tiče njegove prodaje. Novac koji bi dobili za preostalih 30 odsto ugovor nad Jovićem bi dobro došao crveno-belima. S obzirom da cena mladog napadača neće rasti dok on bude sedeo na klupi, januar bi mogao da bude realan tajming za transfer.

Komentari / 0

Ostavite komentar