Са Грофом Божовић сасвим отворено...

Џаја је знао да добијам дерби, Звезда има боље играче од Иванића! „Избори су могли да буду одржани у децембру“, поручио Божовић у разговору за портал Србија данас.

 

Фудбал 26.09.2015 | 10:00
Са Грофом Божовић сасвим отворено...

Много тога је прошао Миодраг Гроф Божовић у претходна два месеца. Дочекан је као највећи адут Црвене звезде, неко чије знање гарантује повратак титуле на Маракану... Почетак је био, најблаже речено - трагичан. Екипа без главе и репа је испала од Каирата, уследили су и ремији против Металца и Радничког.

Деловало је да ће Божовић остати изгубљен у Звездиној свакодневици, али је после доласка неколико појачања успео да консолидује екипу. У ексклузивном интервјуу за портал Србија данас искусни црногорски стручњак се дотакао свих тема. Па и тога како је био савршено миран на дан вечитог дербија.
„Највише ми значе савети Драгана Џајића. Без дилеме. Много ме је смирио пред дерби, кад је дошао и рекао ми: 'Било би добро да добијемо због тебе, навијача, клуба. Али ни реми не би био лош“. А на дан утакмице ме је охрабрио речима: 'Немој да се секираш, имам добар осећај, добићемо дерби'. Тад ми ја пао камен са срца и мирно сам сачекао утакмицу“, поручио је Божовић за Србију данас.

Имао је Звездин стратег занимљив одговор на питање да ли је спортски сектор црвено-белих довео све играче које је желео.
„Углавном смо довели све што смо хтели“

Новинар га је подсетио на Мирка Иванића.
„Нисмо га хтели.

Зашто, добар је играч?
„Имамо ми и боље играче од њега. А и он је изјављивао како неће у Звезду ни у Партизан. Играч који не жели да дође у Звезду, не треба ни да долази“, закључио је тај део приче Божовић.

ИЗБОРИ СУ МОГЛИ ДА САЧЕКАЈУ

Звездашка јавност живи у стању еуфорије после седам везаних победа. Али Божовић упозорава да трка није одлучена.
„Лепо је бити први на табели испред Партизана, али не свиђа ми се еуфорија која је захватила звездаше. Не знам да ли људи разумеју овај систем такмичења. Девет бодова није девет, него пет кад се одузме половина на полусезони. Има још много утакмица и ништа није решено. Не свиђа ми се што су нас већ прогласили првацима, а до тога има још много мечева и мног муке да се стигне. Ипак садашња ситуација је добра, јер лепше је да те јуре, него да ти јуриш ривале“.

Говорио је и о Славољубу Срнићу.
„Срнић је Звездино дете, веома је тактички обучен, играч је какав нам је требао, да да неку нову, свежу крв. У дербију је одрадио велики задатак у дефанзиви, није дао гол, али је за екипу одрадио лавовски посао. Захвалан сам председнику Чукаричког, који нам је изашао у сусрет и пустио Срнића код нас“.

Црвену звезду очекују ускоро избори. Искусни стратег каже да је било простора за одлагање.
„Колико ја желим о томе да причам и треба да се изјашњавам, није ми јасна само брзина. Зашто се није сачекало до децембра кад се заврши полусезона, па да ми на миру одемо на одмор, а тад да се изабере нова управа. Овако, све може негативно да се одрази на резултате клуба и атмосферу“, завршио је Божовић разговор за Србију данас.

Коментари / 0

Оставите коментар