Sa Grofom Božović sasvim otvoreno...

Džaja je znao da dobijam derbi, Zvezda ima bolje igrače od Ivanića! „Izbori su mogli da budu održani u decembru“, poručio Božović u razgovoru za portal Srbija danas.

 

Fudbal 26.09.2015 | 10:00
Sa Grofom Božović sasvim otvoreno...

Mnogo toga je prošao Miodrag Grof Božović u prethodna dva meseca. Dočekan je kao najveći adut Crvene zvezde, neko čije znanje garantuje povratak titule na Marakanu... Početak je bio, najblaže rečeno - tragičan. Ekipa bez glave i repa je ispala od Kairata, usledili su i remiji protiv Metalca i Radničkog.

Delovalo je da će Božović ostati izgubljen u Zvezdinoj svakodnevici, ali je posle dolaska nekoliko pojačanja uspeo da konsoliduje ekipu. U ekskluzivnom intervjuu za portal Srbija danas iskusni crnogorski stručnjak se dotakao svih tema. Pa i toga kako je bio savršeno miran na dan večitog derbija.
„Najviše mi znače saveti Dragana Džajića. Bez dileme. Mnogo me je smirio pred derbi, kad je došao i rekao mi: 'Bilo bi dobro da dobijemo zbog tebe, navijača, kluba. Ali ni remi ne bi bio loš“. A na dan utakmice me je ohrabrio rečima: 'Nemoj da se sekiraš, imam dobar osećaj, dobićemo derbi'. Tad mi ja pao kamen sa srca i mirno sam sačekao utakmicu“, poručio je Božović za Srbiju danas.

Imao je Zvezdin strateg zanimljiv odgovor na pitanje da li je sportski sektor crveno-belih doveo sve igrače koje je želeo.
„Uglavnom smo doveli sve što smo hteli“

Novinar ga je podsetio na Mirka Ivanića.
„Nismo ga hteli.

Zašto, dobar je igrač?
„Imamo mi i bolje igrače od njega. A i on je izjavljivao kako neće u Zvezdu ni u Partizan. Igrač koji ne želi da dođe u Zvezdu, ne treba ni da dolazi“, zaključio je taj deo priče Božović.

IZBORI SU MOGLI DA SAČEKAJU

Zvezdaška javnost živi u stanju euforije posle sedam vezanih pobeda. Ali Božović upozorava da trka nije odlučena.
„Lepo je biti prvi na tabeli ispred Partizana, ali ne sviđa mi se euforija koja je zahvatila zvezdaše. Ne znam da li ljudi razumeju ovaj sistem takmičenja. Devet bodova nije devet, nego pet kad se oduzme polovina na polusezoni. Ima još mnogo utakmica i ništa nije rešeno. Ne sviđa mi se što su nas već proglasili prvacima, a do toga ima još mnogo mečeva i mnog muke da se stigne. Ipak sadašnja situacija je dobra, jer lepše je da te jure, nego da ti juriš rivale“.

Govorio je i o Slavoljubu Srniću.
„Srnić je Zvezdino dete, veoma je taktički obučen, igrač je kakav nam je trebao, da da neku novu, svežu krv. U derbiju je odradio veliki zadatak u defanzivi, nije dao gol, ali je za ekipu odradio lavovski posao. Zahvalan sam predsedniku Čukaričkog, koji nam je izašao u susret i pustio Srnića kod nas“.

Crvenu zvezdu očekuju uskoro izbori. Iskusni strateg kaže da je bilo prostora za odlaganje.
„Koliko ja želim o tome da pričam i treba da se izjašnjavam, nije mi jasna samo brzina. Zašto se nije sačekalo do decembra kad se završi polusezona, pa da mi na miru odemo na odmor, a tad da se izabere nova uprava. Ovako, sve može negativno da se odrazi na rezultate kluba i atmosferu“, završio je Božović razgovor za Srbiju danas.

Komentari / 0

Ostavite komentar