Какав ''српски трозубац'' Лацио има!

Видели су грађани Рима...Похвале Ђорђевићу, Басти и Милинковић Савићу за издање у победи над Ђеновом.

Фудбал 26.09.2015 | 13:20
Какав ''српски трозубац'' Лацио има!

Прва утакмица на којој су од првог минута у дресу Лација заиграла тројица српсих репрезентативца донела је победу Римљанима и разбила табу Ђенове, од које је клуб са Олимпика губио редовно у последње четири године. Филип Ђорђевић, Душан Баста и Сергеј Милинковић Савић су, уз Фелипеа Андрсона и Федерика Маркетија, били најбољи на терену против гостију из лучког града, о чему сведоче и оцене учинка играча Лација у данашњој италијанској штампи.

Наравно, највећу оцену је добио Ђорђевић који је био стрелац водећег гола, али ни Баста, ни Милиниковић Савић нису лоше прошли у бележницама италијанских колега који су пратили утакмицу.

Ђорђевићев повратак на терен од првог минута нао Олимику је протуманчен као врло охрабрујући за тренера Стефана Пиолија. Филипу су гол, којим је начео Ђенову, као и његов стандардни допринос у дефензивној фази игре донели оцену од 7 до 7,5 у италијанској штампи. Констатује се да је српски центарфор у првом полувремену осим постигнутог гола био врло близу и другог из слободњака а да је у других 45 минута, што је сасвим разумљиво будући да се тек опоравио од повреде, имао пад у игри.

„Било је врло важно победити против Ђенове, после пораза од Наполија. Повреду зглоба полако остављам иза себе, још нисам стопостотно спреман. Прошао сам један ружан период и овај гол ми је баш био потребан“, изјавио је Ђорђевић.

Душан Баста је пружио партију на нивоу претходне сезоне. Стизао је свуда по десном боку: затварао све пролазе када се Лацио бранио и пробијао по крилу када је нападао, зато је и награђен оценама од 6,5 до 7.

У великом успону је и Сергеј Милинковић Савић, који сваким даном све више осваја, не само навијаче Лација, већ и љубитеље фудбала на Апенинском полуострву. После дебитантске утакмице од првог судијског звиждука у Лиги Европе против Дњепра, српски репрезентативац је добио прилику и у првенству да истрчи на терен као стартер против Ђенове. Сергеј је поновио уверљиву партију виђену против украјинског тима, замало да постигне гол и против Ђенове. Изгледа да му улога офанзивиног плејмејкера, коју му је Пиоли наменио, а која предвиђа да игра иза леђа нападача, одговара и да се у њој веома добро сналази.

Коментари / 0

Оставите коментар