Kakav ''srpski trozubac'' Lacio ima!

Videli su građani Rima...Pohvale Đorđeviću, Basti i Milinković Saviću za izdanje u pobedi nad Đenovom.

Fudbal 26.09.2015 | 13:20
Kakav ''srpski trozubac'' Lacio ima!

Prva utakmica na kojoj su od prvog minuta u dresu Lacija zaigrala trojica srpsih reprezentativca donela je pobedu Rimljanima i razbila tabu Đenove, od koje je klub sa Olimpika gubio redovno u poslednje četiri godine. Filip Đorđević, Dušan Basta i Sergej Milinković Savić su, uz Felipea Andrsona i Federika Marketija, bili najbolji na terenu protiv gostiju iz lučkog grada, o čemu svedoče i ocene učinka igrača Lacija u današnjoj italijanskoj štampi.

Naravno, najveću ocenu je dobio Đorđević koji je bio strelac vodećeg gola, ali ni Basta, ni Miliniković Savić nisu loše prošli u beležnicama italijanskih kolega koji su pratili utakmicu.

Đorđevićev povratak na teren od prvog minuta nao Olimiku je protumančen kao vrlo ohrabrujući za trenera Stefana Piolija. Filipu su gol, kojim je načeo Đenovu, kao i njegov standardni doprinos u defenzivnoj fazi igre doneli ocenu od 7 do 7,5 u italijanskoj štampi. Konstatuje se da je srpski centarfor u prvom poluvremenu osim postignutog gola bio vrlo blizu i drugog iz slobodnjaka a da je u drugih 45 minuta, što je sasvim razumljivo budući da se tek oporavio od povrede, imao pad u igri.

„Bilo je vrlo važno pobediti protiv Đenove, posle poraza od Napolija. Povredu zgloba polako ostavljam iza sebe, još nisam stopostotno spreman. Prošao sam jedan ružan period i ovaj gol mi je baš bio potreban“, izjavio je Đorđević.

Dušan Basta je pružio partiju na nivou prethodne sezone. Stizao je svuda po desnom boku: zatvarao sve prolaze kada se Lacio branio i probijao po krilu kada je napadao, zato je i nagrađen ocenama od 6,5 do 7.

U velikom usponu je i Sergej Milinković Savić, koji svakim danom sve više osvaja, ne samo navijače Lacija, već i ljubitelje fudbala na Apeninskom poluostrvu. Posle debitantske utakmice od prvog sudijskog zvižduka u Ligi Evrope protiv Dnjepra, srpski reprezentativac je dobio priliku i u prvenstvu da istrči na teren kao starter protiv Đenove. Sergej je ponovio uverljivu partiju viđenu protiv ukrajinskog tima, zamalo da postigne gol i protiv Đenove. Izgleda da mu uloga ofanzivinog plejmejkera, koju mu je Pioli namenio, a koja predviđa da igra iza leđa napadača, odgovara i da se u njoj veoma dobro snalazi.

Komentari / 0

Ostavite komentar