Анализа: Шта се дешава са "старом дамом"?!

Шампион Италије у првих пет кола Серије А освојио мизерних пет бодова у исто толико кола, што је најлошији старт сезоне за Јувентус у посљедњих 45 година!

Фудбал 24.09.2015 | 21:20
Анализа: Шта се дешава са "старом дамом"?!

Посљедње четири године Јувентус је неприкосновен на "чизми", али почетак нове сезоне у Серији А није нимало обећавајући за тим Масимилијана Алегрија.

"Стара дама" је у првих пет кола сезоне освојила само пет од могућих 15 бодова, па се налази на поражавајућем 13. мјесту, са чак десет бодова заостатка у односу на водећи Интер.

Овако лош старт првенства "бјанконери" нису имали у посљедњих 45 година, а никада нису лошије стартовали откако се побједе у Серији А вреднују са три бода.

У посљедњем колу торински црно-бијели упутили су чак 39 шутева ка голу Фрозинонеа (рачунајући и блокиране), али је на крају дебитант однио бод са "Јувентус Арене" голом у судијској надокнади.

Јунак Форзинонеа био је Леонардо Бланкард, иначе ватрени навијач Јувентуса, који се прије три мјесеца на свом Инстаграм профилу похвалио фотографијом са финала Лиге шампиона, у којем је клуб за који навија поражен од Барселоне 1:3.

За разлику од Серије А, прошлогодишњи финалиста најпрестижнијег европског клупског такмичења сјајно је стартовао у Лиги шампиона и у првом колу, након преокрета, славио на гостовању Манчестер ситију 2:1.

А у наредном колу Торинезе очекује изузетно тешко гостовање у Напуљу, против Наполија, који након слабог старта полако улази у форму.

ИНТЕР
За разлику од Јувентуса, Интер за сада игра сјајно. "Неразури" су једини у лиги са максималних 15 бодова, а посљедњи пут свих пет побједа на старту сезоне остварили су прије скоро пола вијека, у сезони 1966/67.

Коментари / 0

Оставите коментар