Analiza: Šta se dešava sa "starom damom"?!

Šampion Italije u prvih pet kola Serije A osvojio mizernih pet bodova u isto toliko kola, što je najlošiji start sezone za Juventus u posljednjih 45 godina!

Fudbal 24.09.2015 | 21:20
Analiza: Šta se dešava sa "starom damom"?!

Posljednje četiri godine Juventus je neprikosnoven na "čizmi", ali početak nove sezone u Seriji A nije nimalo obećavajući za tim Masimilijana Alegrija.

"Stara dama" je u prvih pet kola sezone osvojila samo pet od mogućih 15 bodova, pa se nalazi na poražavajućem 13. mjestu, sa čak deset bodova zaostatka u odnosu na vodeći Inter.

Ovako loš start prvenstva "bjankoneri" nisu imali u posljednjih 45 godina, a nikada nisu lošije startovali otkako se pobjede u Seriji A vrednuju sa tri boda.

U posljednjem kolu torinski crno-bijeli uputili su čak 39 šuteva ka golu Frozinonea (računajući i blokirane), ali je na kraju debitant odnio bod sa "Juventus Arene" golom u sudijskoj nadoknadi.

Junak Forzinonea bio je Leonardo Blankard, inače vatreni navijač Juventusa, koji se prije tri mjeseca na svom Instagram profilu pohvalio fotografijom sa finala Lige šampiona, u kojem je klub za koji navija poražen od Barselone 1:3.

Za razliku od Serije A, prošlogodišnji finalista najprestižnijeg evropskog klupskog takmičenja sjajno je startovao u Ligi šampiona i u prvom kolu, nakon preokreta, slavio na gostovanju Mančester sitiju 2:1.

A u narednom kolu Torineze očekuje izuzetno teško gostovanje u Napulju, protiv Napolija, koji nakon slabog starta polako ulazi u formu.

INTER
Za razliku od Juventusa, Inter za sada igra sjajno. "Nerazuri" su jedini u ligi sa maksimalnih 15 bodova, a posljednji put svih pet pobjeda na startu sezone ostvarili su prije skoro pola vijeka, u sezoni 1966/67.

Komentari / 0

Ostavite komentar