Србија домаћин атлетског СП у дворани?!

Председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић најавио је да ће се Србија кандидовати за домаћина Светског дворанског првенства 2020. године.

Остали спортови 25.09.2015 | 21:00
Србија домаћин атлетског СП у дворани?!

Јевросимовић је то рекао у Вршцу, где је одржан Балкански атлетски конгрес, на коме је одлучено да ће Србија следеће године бити домаћин Балканског првенства у кросу и Балканског првренства у јуниорској конкуренцији.

Како се наводи у саопштењу Атлетског савеза Србије, конгресу су присуствовали председник Светске атлетске федерације лорд Себастијан Коу, потпредседник те организације Сергеј Бубка, председник Европске атлетске федерације Свеин Арне Хансен и потпредседник Добромир Карамаринов.

Карамаринов је након четворогодишњег мандата на данашњем конгресу добио нови мандат председника Балканске атлетске федерације.

"Желим да похвалим АСС на сјајној организацији овог конгреса. Превазишли су сва наша очекивања око организације. Мислим да сам претходне четири године био успешан у улози председника. Пре четири године сам изабран у Београду, а сада сам реизабран опет у Србији, то свакако нешто мора да значи", рекао је Карамаринов.

Генерални секретар АСС Слободан Бранковић изабран је за потпредседника,а исту функцију добио је и генерални секретар Атлетског савеза Турске Фахретин Јилдит.

"Именовање за потпредседника је велика част за српску атлетику и ово је пут којим је наша атлетика кренула пре пар година. Очекују нас велике организације догађаја и такмичења", рекао је Бранковић.

Председник ИААФ Себастијан Коу похвалио је организацију конгреса.

"Нисам ни сумњао у добру организацију овог конгреса, након сјајног Европског првенства у кросу 2013. године. Надам се да ће још успешнија година бити 2017, када је планирано Европско дворанско првенство у Београдској арени", рекао је Коу.

Коментари / 0

Оставите коментар