Анализа: Откуд сад проблеми у Црвеној звезди?!

Пре месец и по дана на "Маракани" су обећали једно, али ситуација је данас другачија...

Фудбал 25.09.2015 | 23:20
Анализа: Откуд сад проблеми у Црвеној звезди?!

"Управа клуба обезбедила је све најважније услове за несметан рад првог тима (врхунски тренер, најбољи услови за припреме, обезбеђење појачања у складу са оценом стручног штаба, премије играчима итд). И поред тешке материјалне ситуације и огромних издатака за подмирење дугова наслеђених из многих ранијих година (дуг умањен за око 10 милиона евра), Управа је обезбедила средства којим ће се до краја године редовно подмиривати све обавезе према играчима, стручном штабу и запосленима. Ипак, очекивани спортски резултати на почетку сезоне су изостали", наводи се под првом тачком саопштења које је издао Управни одбор Црвене звезде 4. августа, пре тачно месец и 20 дана.

Било је то после одлуке да се закаже расписивање избора на захтев незадовољних навијача.

У међувремену, избори су расписани за 11. октобар, а онда се и "плоча" променила. Песма се покварила...

Прво се појавила вест да Звезда мора до 15. октобра да плати 3.800.000 евра да би добила УЕФА лиценцу.

Ову информацију пласирали су поједини медији, међутим, није баш да црвено-белима толико "гори под ногама", јер из Европске фудбалске федерације долазе у рутинску контролу и још је рано покретати приче о новој забрани играња на међународној сцени.

Друго, рачун клуба поново се нашао у блокади јер су незадовољни дужници, међу првима суботички Спартак због неисплаћене рате за трансфер Срђана Плавшића, активирали менице.

Такмичарски гледано, Црвена звезда је у фантастичној ситуацији (прво место на табели, седам узастопних победа), али обећање да су обезбеђени најважнији услови за несметан рад првог тима и средства којима ће се до краја године редовно подмиривати све обавезе према играчима и стручном штабу, последњим дешавањима озбиљно је доведено у питање.

Због чега је тако?

Коментари / 0

Оставите коментар