Analiza: Otkud sad problemi u Crvenoj zvezdi?!

Pre mesec i po dana na "Marakani" su obećali jedno, ali situacija je danas drugačija...

Fudbal 25.09.2015 | 23:20
Analiza: Otkud sad problemi u Crvenoj zvezdi?!

"Uprava kluba obezbedila je sve najvažnije uslove za nesmetan rad prvog tima (vrhunski trener, najbolji uslovi za pripreme, obezbeđenje pojačanja u skladu sa ocenom stručnog štaba, premije igračima itd). I pored teške materijalne situacije i ogromnih izdataka za podmirenje dugova nasleđenih iz mnogih ranijih godina (dug umanjen za oko 10 miliona evra), Uprava je obezbedila sredstva kojim će se do kraja godine redovno podmirivati sve obaveze prema igračima, stručnom štabu i zaposlenima. Ipak, očekivani sportski rezultati na početku sezone su izostali", navodi se pod prvom tačkom saopštenja koje je izdao Upravni odbor Crvene zvezde 4. avgusta, pre tačno mesec i 20 dana.

Bilo je to posle odluke da se zakaže raspisivanje izbora na zahtev nezadovoljnih navijača.

U međuvremenu, izbori su raspisani za 11. oktobar, a onda se i "ploča" promenila. Pesma se pokvarila...

Prvo se pojavila vest da Zvezda mora do 15. oktobra da plati 3.800.000 evra da bi dobila UEFA licencu.

Ovu informaciju plasirali su pojedini mediji, međutim, nije baš da crveno-belima toliko "gori pod nogama", jer iz Evropske fudbalske federacije dolaze u rutinsku kontrolu i još je rano pokretati priče o novoj zabrani igranja na međunarodnoj sceni.

Drugo, račun kluba ponovo se našao u blokadi jer su nezadovoljni dužnici, među prvima subotički Spartak zbog neisplaćene rate za transfer Srđana Plavšića, aktivirali menice.

Takmičarski gledano, Crvena zvezda je u fantastičnoj situaciji (prvo mesto na tabeli, sedam uzastopnih pobeda), ali obećanje da su obezbeđeni najvažniji uslovi za nesmetan rad prvog tima i sredstva kojima će se do kraja godine redovno podmirivati sve obaveze prema igračima i stručnom štabu, poslednjim dešavanjima ozbiljno je dovedeno u pitanje.

Zbog čega je tako?

Komentari / 0

Ostavite komentar