Звезда уз помоћ ФИФА-е ''побиједила'' Захавија!

Трансфер Предрага Рајковића из Црвене звезде у Макаби замало да пропадне – због менаџера, преноси 'Спорт'.

Фудбал 25.09.2015 | 20:40
Звезда уз помоћ ФИФА-е ''побиједила'' Захавија!

Како се наводи, агенција чувеног Пинија Захавија, која је посредовала у послу београдског и клуба из Тел Авива, захтевала да јој припадне чак десет одсто од обештећења (300.000 евра).

Тај новац је требало да плати Звезда од свог дела профита, пошто Јагодини припада 30 одсто од укупне суме од 3.000.000 евра, али је руководство на 'Маракани' то одбило, налазећи таквој одлуци упориште у документу Међународне фудбалске федерације.

Агенција Израелца захтевала је најпре десет одсто, па шест, да би, према пропису ФИФА, добила три одсто.

ФИФА је још 1. јуна прописала да провизија посредницима у трансферу (менаџерским агенцијама, адвокатским канцеларијама...) може да буде три до пет процената и то као препоруку послала свим националним савезима, укључујући наравно и Фудбалски Савез Србије.

Када су се црвено-бели позвали на то, 'трећа' страна је сматрала да њени трошкови треба да буду покривени са бар шест одсто, односно 180.000 евра.

У Љутице Богдана нису уважили ни тај захтев Захавијеве агенције, већ је руководство после састанка заузело коначан став да провизија износи 'само' 90.000.

Да трансфер не би пропао, како сазнаје 'Спорт', Управа Макабија се умешала и 'пронашла' у буџету још мало новца, па је српски репрезентативац обукао дрес најбољег израелског клуба.

"Клуб је у старту заузео позицију према пропису ФИФА која је резултирала уносним трансфером. С нашег становишта ништа није спорно, а разне спекулације које су се појављивале остале су само то - нагађања. Трансфер Рајковића је завршен и донео је, понављам, Црвеној звезди екстра зараду", истиче Звездан Терзић, генерални директор у оставци клуба из Љутице Богдана.

Две трећине новца, добијеног од Макабија само неколико дана после потписа уговора, потрошено је – кажу из Звезде – на плаћање летњих појачања, зараде и премије играчима, заостале плате запосленима. Преостали део би на рачун клуба требало да буде уплаћен почетком октобра.

С друге стране, Зоран Стојадиновић, менаџер најбољег младог голмана света, истиче да Црвеној звезди, чији је некада спортски директор био, није узео ни динара.

"Није ми познат споразум између клубова. Причао сам са људима из Макабија само око услова Рајковића, а од Звезде нисам узео ни евро", тврди Стојадиновић.

Коментари / 0

Оставите коментар