Zvezda uz pomoć FIFA-e ''pobijedila'' Zahavija!

Transfer Predraga Rajkovića iz Crvene zvezde u Makabi zamalo da propadne – zbog menadžera, prenosi 'Sport'.

Fudbal 25.09.2015 | 20:40
Zvezda uz pomoć FIFA-e ''pobijedila'' Zahavija!

Kako se navodi, agencija čuvenog Pinija Zahavija, koja je posredovala u poslu beogradskog i kluba iz Tel Aviva, zahtevala da joj pripadne čak deset odsto od obeštećenja (300.000 evra).

Taj novac je trebalo da plati Zvezda od svog dela profita, pošto Jagodini pripada 30 odsto od ukupne sume od 3.000.000 evra, ali je rukovodstvo na 'Marakani' to odbilo, nalazeći takvoj odluci uporište u dokumentu Međunarodne fudbalske federacije.

Agencija Izraelca zahtevala je najpre deset odsto, pa šest, da bi, prema propisu FIFA, dobila tri odsto.

FIFA je još 1. juna propisala da provizija posrednicima u transferu (menadžerskim agencijama, advokatskim kancelarijama...) može da bude tri do pet procenata i to kao preporuku poslala svim nacionalnim savezima, uključujući naravno i Fudbalski Savez Srbije.

Kada su se crveno-beli pozvali na to, 'treća' strana je smatrala da njeni troškovi treba da budu pokriveni sa bar šest odsto, odnosno 180.000 evra.

U Ljutice Bogdana nisu uvažili ni taj zahtev Zahavijeve agencije, već je rukovodstvo posle sastanka zauzelo konačan stav da provizija iznosi 'samo' 90.000.

Da transfer ne bi propao, kako saznaje 'Sport', Uprava Makabija se umešala i 'pronašla' u budžetu još malo novca, pa je srpski reprezentativac obukao dres najboljeg izraelskog kluba.

"Klub je u startu zauzeo poziciju prema propisu FIFA koja je rezultirala unosnim transferom. S našeg stanovišta ništa nije sporno, a razne spekulacije koje su se pojavljivale ostale su samo to - nagađanja. Transfer Rajkovića je završen i doneo je, ponavljam, Crvenoj zvezdi ekstra zaradu", ističe Zvezdan Terzić, generalni direktor u ostavci kluba iz Ljutice Bogdana.

Dve trećine novca, dobijenog od Makabija samo nekoliko dana posle potpisa ugovora, potrošeno je – kažu iz Zvezde – na plaćanje letnjih pojačanja, zarade i premije igračima, zaostale plate zaposlenima. Preostali deo bi na račun kluba trebalo da bude uplaćen početkom oktobra.

S druge strane, Zoran Stojadinović, menadžer najboljeg mladog golmana sveta, ističe da Crvenoj zvezdi, čiji je nekada sportski direktor bio, nije uzeo ni dinara.

"Nije mi poznat sporazum između klubova. Pričao sam sa ljudima iz Makabija samo oko uslova Rajkovića, a od Zvezde nisam uzeo ni evro", tvrdi Stojadinović.

Komentari / 0

Ostavite komentar