Лоше вријеме за националне шампионе! Шта је разлог посртања?

Среда је био дан за заборав многим шампионима европских фудбалских лига. Најгоре је прошао актуелни првак Шпаније и Европе Барселона, која је "нокаутирана" у Вигу од екипе Селте (4:1), али ништа боље нису прошли ни други.

Фудбал 24.09.2015 | 19:20
Лоше вријеме за националне шампионе! Шта је разлог посртања?

Италијанска лига у последњих пет сезона, по мишљену многих навијача и гледалаца крај малих екрана, постала је јако незанимљива.Када би сте питали некога ко прати Серију А како је ствари стоје у лиги, одговор би најчешће био " Ништа ново, опет Јувентус ". али, ове сезоне се стање полако мења. "Стара дама" из Торина посрће већ на старту шампионата. Колико је игра лоша говори податак да је у минулом ванредном колу бодове са "Јувентус стадиона" однео и нови прволигаш Фрозиноне, што је некада било незамисливо и за јаче екипе, а камоли за нижелигаше.

Покушали смо да нађемо разлоге за стрмоглав пад у игри Јувеа. Сложићемо се у једном, овог лета клуб су напустили Андреа Пирло, Артуро Видал, Карлос Тевез и тренер Антонио Конте а доведени су само Марио Манџукић, Пауло Дибала и Сами Кедира. Остаје да се запитамо да ли играње на два фронта, европском и домаћем, узима даха "старој дами", али време ће показати.

Ништа боља ситуација није ни у нашој домаћој лиги. Фудбалери Партизана у ванредном колу успели су да узму само бод против екипе Рада и то на домаћем терену, пред својим навијачима, којих, руку на срце, није баш било у превеликом броју. Ово је био трећи везани лош резултат црно-белих у Јелен супер лиги, из којих су узели само два бода (1:1 са радом, 0:0 са Радничким из Ниша и пораз у вечитом дербију 3:1). Ове године, актуелни шампион игра групну фазу Лиге Европе, и тамо као да игра друга екипа. Да ли је то због слабе форме АЗ Алкмара, кога су добили у првом колу 3:2 или је нешто друго у питању, остаје да видимо у наредним данима. За сада је ситуација критична. највећи ривал, Црвена звезда која је водећа на табели бежи девет бодова.

Најгре је у претходном колу прошао шампион Шпаније и Европе, Барселона. На гостовању у Вигу, екипа Селте је просто "почистила" на терену грогираног првака. Меси, Нејмар и Санчез деловали су немоћмо наспрам расположених Иага Аспаса и мануела Нолита. Радили су шта су хтели са "чаробњацима" како медији широм Европе воле да их називају. једно је сигурно, тренер Блаугарне, Луис Енрике, мораће нешто да уради да врати шампиона на стазе успеха.

Овим посртањима можемо додати и катастрофалан старт ПСВ-а у Холандији, онда очајан почетак актуелног шампиона енглеске Премијер лиге, Челзија.
Поставља се питање, шта се дешава са шампионима европских лига. Можда узима мах играње на два фронта, које играју све поменуте екипе, или пак лоше одрађен прелазни рок? Сигурно је само да су навијачи незадовољни и желе боље резултате.

На крају се питамо, треба ли цех да плате тренери екипа...

Коментари / 0

Оставите коментар