Loše vrijeme za nacionalne šampione! Šta je razlog posrtanja?

Sreda je bio dan za zaborav mnogim šampionima evropskih fudbalskih liga. Najgore je prošao aktuelni prvak Španije i Evrope Barselona, koja je "nokautirana" u Vigu od ekipe Selte (4:1), ali ništa bolje nisu prošli ni drugi.

Fudbal 24.09.2015 | 19:20
Loše vrijeme za nacionalne šampione! Šta je razlog posrtanja?

Italijanska liga u poslednjih pet sezona, po mišljenu mnogih navijača i gledalaca kraj malih ekrana, postala je jako nezanimljiva.Kada bi ste pitali nekoga ko prati Seriju A kako je stvari stoje u ligi, odgovor bi najčešće bio " Ništa novo, opet Juventus ". ali, ove sezone se stanje polako menja. "Stara dama" iz Torina posrće već na startu šampionata. Koliko je igra loša govori podatak da je u minulom vanrednom kolu bodove sa "Juventus stadiona" odneo i novi prvoligaš Frozinone, što je nekada bilo nezamislivo i za jače ekipe, a kamoli za niželigaše.

Pokušali smo da nađemo razloge za strmoglav pad u igri Juvea. Složićemo se u jednom, ovog leta klub su napustili Andrea Pirlo, Arturo Vidal, Karlos Tevez i trener Antonio Konte a dovedeni su samo Mario Mandžukić, Paulo Dibala i Sami Kedira. Ostaje da se zapitamo da li igranje na dva fronta, evropskom i domaćem, uzima daha "staroj dami", ali vreme će pokazati.

Ništa bolja situacija nije ni u našoj domaćoj ligi. Fudbaleri Partizana u vanrednom kolu uspeli su da uzmu samo bod protiv ekipe Rada i to na domaćem terenu, pred svojim navijačima, kojih, ruku na srce, nije baš bilo u prevelikom broju. Ovo je bio treći vezani loš rezultat crno-belih u Jelen super ligi, iz kojih su uzeli samo dva boda (1:1 sa radom, 0:0 sa Radničkim iz Niša i poraz u večitom derbiju 3:1). Ove godine, aktuelni šampion igra grupnu fazu Lige Evrope, i tamo kao da igra druga ekipa. Da li je to zbog slabe forme AZ Alkmara, koga su dobili u prvom kolu 3:2 ili je nešto drugo u pitanju, ostaje da vidimo u narednim danima. Za sada je situacija kritična. najveći rival, Crvena zvezda koja je vodeća na tabeli beži devet bodova.

Najgre je u prethodnom kolu prošao šampion Španije i Evrope, Barselona. Na gostovanju u Vigu, ekipa Selte je prosto "počistila" na terenu grogiranog prvaka. Mesi, Nejmar i Sančez delovali su nemoćmo naspram raspoloženih Iaga Aspasa i manuela Nolita. Radili su šta su hteli sa "čarobnjacima" kako mediji širom Evrope vole da ih nazivaju. jedno je sigurno, trener Blaugarne, Luis Enrike, moraće nešto da uradi da vrati šampiona na staze uspeha.

Ovim posrtanjima možemo dodati i katastrofalan start PSV-a u Holandiji, onda očajan početak aktuelnog šampiona engleske Premijer lige, Čelzija.
Postavlja se pitanje, šta se dešava sa šampionima evropskih liga. Možda uzima mah igranje na dva fronta, koje igraju sve pomenute ekipe, ili pak loše odrađen prelazni rok? Sigurno je samo da su navijači nezadovoljni i žele bolje rezultate.

Na kraju se pitamo, treba li ceh da plate treneri ekipa...

Komentari / 0

Ostavite komentar