Моца Вукотић преузео омладинску школу Партизана!

Фудбалски клуб Партизан именовао је легенду клуба Момчила Вукотића за председника омладинске школе.

Фудбал 25.09.2015 | 18:00
Моца Вукотић преузео омладинску школу Партизана!

Том приликом потпредседник Партизана Милорад Вучелић рекао је да му је припала велика част да тако велику легенду именује на ту функцију.

"Вукотић је један од најбољих играча Партизана икада и много је дао клубу. Исписао је најјлепше странице у историји клуба. Пленио је својом одлучношћу и као човек који га је обожавао као фудбалера, мислим да сви морају да се угледају на њега. Припала ми је част да у име свих у клубу именујем Моцу за председника омладинске школе Партизана", рекао је Вучелић на конференцији у хотелу Цептер.

Вукотић се на тај начин после само два месеца враћа у Партизан, пошто је претходно две године био директор омладинске школе црно-белих. Легендарни фудбалер Партизана Момчило Вукотић истакао је да му је велика част указана, као и да ће се трудити да Партизанова школа остане медју најбољима у Европи.

"Партизанова школа фудбала има дугачку традицију и увек смо се ослањали на играче из своје школе. Велико је признање је што је наша скола друга у Европи, одмах иза Ајаксове. На Светском првенству на Новом Зеланду је наступало чак пет играча, који су прошли нашу омладинску школу. У наредним генерацијама биће пуно играча који ће носити дрес нашег клуба, а проћи ће школу Партизана", рекао је Вукотић.

Он је нагласио да је омладинска школа изнедрила много фудбалера који сада наступају за најбоље клубове у Европи.

"Традиција наше школе, политика клуба да даје значај својој школи, као и добра скаутинг служба су пресудни за успех. Наравно уз добре тренере и мислим да су резултати видљиви. Велики број играча из наше школе попут Марковића, Митровића, Настасића игра у великим европским клубовима. Управо због тога сам прихватио да постанем директор омладинске школе. Надам се да ће наша школа остати овако снажна", закључио је Вукотић.

Вукотић је са 791 утакмицом рекордер Партизана по броју наступа, а за клуб из Хумске постигао је 339 голова.

Коментари / 0

Оставите коментар