Ромарио: Дунга је менаџерски послушник!

За нешто више од годину дана на кормилу националног тима, Дунга је испробао чак 52 фудбалера.

Фудбал 27.09.2015 | 15:20
Ромарио: Дунга је менаџерски послушник!

Некадашњи репрезентативац Бразила Ромарио, који се последњих година бави политиком, оптужио је селектора Дунгу да због личних интереса не позива "под заставу" најбоље играче.

"Дунга поступа у складу са интересима менаџера појединих фудбалера", рекао је бивши голгетер ПСВ Ајндховена, Барселоне и Валенсије.

"Он ми је пријатељ, али је очигледно искомпромитован. Не зове у тим најбоље, јер иза тога стоје многи интереси. 'Селекао' у ствари припада агентима, који теже да се обогате позивањем њихових играча у репрезентацију", оцењује Ромарио (49).

Он је са репрезентацијом Бразила освојио титулу на Мундијалу у САД 1994, када је проглашен за најбољег играча турнира. Дунга (51) је био капитен те екипе.

Бразил под вођством Дунге од лета 2014, када је овај преузео репрезентацију од Луиса Фелипеа Сколарија, има импресиван скор у пријатељским мечевима - 12 утакмица, 12 победа.

Ипак, када је било најпотребније, на Купу Америке у Чилеу, у групи су изгубили од Колумбије, да би у четвртфиналу на пенале испали од Парагваја.

Кроз репрезентацију су за то време продефиловала чак 52 фудбалера и вероватно у тој чињеници треба тражити разлоге Ромариове љутње.

Јужноамеричке селекције 8. октобра почињу маратонске квалификације за Светско првенство у Русији 2018, а Бразил ће у првом колу бити гост Чилеа.

Коментари / 0

Оставите коментар