Romario: Dunga je menadžerski poslušnik!

Za nešto više od godinu dana na kormilu nacionalnog tima, Dunga je isprobao čak 52 fudbalera.

Fudbal 27.09.2015 | 15:20
Romario: Dunga je menadžerski poslušnik!

Nekadašnji reprezentativac Brazila Romario, koji se poslednjih godina bavi politikom, optužio je selektora Dungu da zbog ličnih interesa ne poziva "pod zastavu" najbolje igrače.

"Dunga postupa u skladu sa interesima menadžera pojedinih fudbalera", rekao je bivši golgeter PSV Ajndhovena, Barselone i Valensije.

"On mi je prijatelj, ali je očigledno iskompromitovan. Ne zove u tim najbolje, jer iza toga stoje mnogi interesi. 'Selekao' u stvari pripada agentima, koji teže da se obogate pozivanjem njihovih igrača u reprezentaciju", ocenjuje Romario (49).

On je sa reprezentacijom Brazila osvojio titulu na Mundijalu u SAD 1994, kada je proglašen za najboljeg igrača turnira. Dunga (51) je bio kapiten te ekipe.

Brazil pod vođstvom Dunge od leta 2014, kada je ovaj preuzeo reprezentaciju od Luisa Felipea Skolarija, ima impresivan skor u prijateljskim mečevima - 12 utakmica, 12 pobeda.

Ipak, kada je bilo najpotrebnije, na Kupu Amerike u Čileu, u grupi su izgubili od Kolumbije, da bi u četvrtfinalu na penale ispali od Paragvaja.

Kroz reprezentaciju su za to vreme prodefilovala čak 52 fudbalera i verovatno u toj činjenici treba tražiti razloge Romariove ljutnje.

Južnoameričke selekcije 8. oktobra počinju maratonske kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018, a Brazil će u prvom kolu biti gost Čilea.

Komentari / 0

Ostavite komentar