Гвангжу: ЈЈ добила Кузњецову за полуфинале, док Ана не да титулу!

Сигурне победе најбољих српских тенисерки на Далеком истоку.

Тенис 24.09.2015 | 15:40
Гвангжу: ЈЈ добила Кузњецову за полуфинале, док Ана не да титулу!

Јелена Јанковић, тренутно 25. тенисерка света, наставила је серију добрих резултата на турниру у кинеском Гвангжуу (наградни фонд 250.000 долара), где је постављена за четвртог носиоца.

У четвртак је у два сета савладала стару ривалку, Рускињу Светлану Кузњецову - 6:2, 7:5 и тако се пласирала међу четири најбоље.

За место у финалу играће против Белгијанке Јанине Викмајер (56. на свету, међусобни скор 2:0), док други пар чине Италијанка Сара Ерани и Чехиња Дениса Алертова.

Алертова је после победе над Бојаном Јовановски потврдила добру форму изненадивши другу тенисерку света, Румунку Симону Халеп.

Ана Ивановић (12) истовремено је добро стартовала на турниру у Токију, где брани титулу и максималан број бодова - чак 470.

Ивановићева је била слободна у првом колу, а у другом је резултатом 7:5, 6:2 ставила тачку на амбиције Италијанке Камиле Ђорђи (36).

Некадашњу "број један" у четвртфиналу чека увек неугодна Словакиња Доминика Цибулкова (48), са којом има негативан међусобни скор (2:3), укључујући пораз у првом колу овогодишњег УС опена - 3:6, 6:3, 3:6.

Подсетимо да је Ана Ивановић ове недеље склизнула са седме на 12. позицију WТА листе, а све осим нове титуле, или бар пласмана у финале Токија, могло би да проузрокује њен даљи пад.

Наградни фонд тог турнира износи 1.000.000 долара. Први фаворит за трофеј је Каролина Вознијацки из Данске.

Коментари / 0

Оставите коментар