Gvangžu: JJ dobila Kuznjecovu za polufinale, dok Ana ne da titulu!

Sigurne pobede najboljih srpskih teniserki na Dalekom istoku.

Tenis 24.09.2015 | 15:40
Gvangžu: JJ dobila Kuznjecovu za polufinale, dok Ana ne da titulu!

Jelena Janković, trenutno 25. teniserka sveta, nastavila je seriju dobrih rezultata na turniru u kineskom Gvangžuu (nagradni fond 250.000 dolara), gde je postavljena za četvrtog nosioca.

U četvrtak je u dva seta savladala staru rivalku, Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu - 6:2, 7:5 i tako se plasirala među četiri najbolje.

Za mesto u finalu igraće protiv Belgijanke Janine Vikmajer (56. na svetu, međusobni skor 2:0), dok drugi par čine Italijanka Sara Erani i Čehinja Denisa Alertova.

Alertova je posle pobede nad Bojanom Jovanovski potvrdila dobru formu iznenadivši drugu teniserku sveta, Rumunku Simonu Halep.

Ana Ivanović (12) istovremeno je dobro startovala na turniru u Tokiju, gde brani titulu i maksimalan broj bodova - čak 470.

Ivanovićeva je bila slobodna u prvom kolu, a u drugom je rezultatom 7:5, 6:2 stavila tačku na ambicije Italijanke Kamile Đorđi (36).

Nekadašnju "broj jedan" u četvrtfinalu čeka uvek neugodna Slovakinja Dominika Cibulkova (48), sa kojom ima negativan međusobni skor (2:3), uključujući poraz u prvom kolu ovogodišnjeg US opena - 3:6, 6:3, 3:6.

Podsetimo da je Ana Ivanović ove nedelje skliznula sa sedme na 12. poziciju WTA liste, a sve osim nove titule, ili bar plasmana u finale Tokija, moglo bi da prouzrokuje njen dalji pad.

Nagradni fond tog turnira iznosi 1.000.000 dolara. Prvi favorit za trofej je Karolina Voznijacki iz Danske.

Komentari / 0

Ostavite komentar