Анализа: Партизану "ушла вода у уши"!

Милинковић је после ремија са Радом само слегнуо раменима и процедио: "Једноставно нас неће...". Бабовић: "Реализација је проблем дефинитивно, свака критика је оправдана". Одличан деби Субића у сенци ремија. Одјекивала свлачионица Рада!

Фудбал 24.09.2015 | 23:00
Анализа: Партизану "ушла вода у уши"!

Нема баш много екипа, поготово у Србији, прилику да се радује у свлачионици стадиона Партизана намењеној гостима. Фудбалери Рада су имали то задовољство, јер су борбеном, срчаном игром (и помало излежавањем, што је саставни део ове игре) успели да освоје бод и вежу два одлична резултата у само неколико дана (овоме је претходила победа над Војводином у Новом Саду).

"Само Рад!!!", чуло се неколико пута из свлачионице Рада, док су се навијачке групе препуцавале и довикивале на празном стадиону (већ су се биле испразниле западна и источна трибина, а и није требало много времена да се испразне).

"Цигани, цигани", викали су навијачи Рада навијачима Партизана на јужној трибини стадиона у Хумској, и додатно "закували" скандирајући у шали: "Управа напоље". Гробари су им одговорили познатим: "Марш на Бањицу... (уз псовку)".

"Имали смо тежак меч против Војводине пре неколико дана, једва смо се некако опоравили за ову утакмицу, а имали смо и две принудне измене у првом полувремену. Имали смо и среће, Партизан је био надмоћнији, али знате како кажу - срећа прати храбре. Моји момци су изгарали, 'поцепали су се' на терену, што ми кажемо у жаргону", рекао је тренер Рада Милан Милановић после меча, вероватно и изненађен што је његова екипа у само пет дана освојила четири бода и то против "јаких марки" у српском фудбалу.

Малобројни навијачи Партизана (једва 2.000) "намирисали" су ново непријатно изненађење још кад је Рад прилично лако дошао до вођства, а онда и када су њихови љубимци почели у серијама да промашују. Додатно су их нервирали играчи Рада, који су користили сваку прилику да "уштину" мало времена, али пре свега играчи и тренер Зоран Милинковић, који је извео двојицу искусних нападача (најпре Валерија Божинова, па Абубакара Оумара!?), после чега Партизан готово да није створио праву прилику за гол.

"Не знам шта је проблем, заиста", рекао је после ремија са нишким Радничким Дарко Брашанац.

Заиста, тешко је упоставити "дијагнозу" овом тиму Партизана. Навијачи са источне и западне трибине стадиона на Топчидерском брду већ другу утакмицу заредом хорски скандирају: "Управа, напоље" и "Кизо, одлази".

"Да, да, чуо сам навијаче. Ту сам, на располагању сам", процедио је тренер Партизана и немоћно слегнуо раменима после меча: "Једноставно неће (лопта у гол)", а Стефан Бабовић се надовезао: "Невероватно... створимо пет, шест зицера, имамо 'један на један' и опет неће. Можемо ми сад да причамо лопта неће у гол, а неће, али кад играш у Партизану нема оправдања и свака критика је оправдана. Чули смо публику, разумемо је...".

Очигледно је да је на плећима играча Партизана велики притисак, а још више "уђу у фрку" кад виде да их неће гол, да не могу да реализују ни оно што би, у неким другим околностима, лако решавали.

"Увек је оптерећење кад играш у Партизану, а сада још веће", констатовао је Бабовић.

"Реализација нам је никаква", признао је Милинковић, уз додатно бодрење екипе: "Жао ми је ових дивних момака, заиста бих волео да их крене". Није рекао, али је мислио - "са мном или без мене".

Ако је нешто било добро у Партизану против Рада то је леви бек Александар Субић, који је овог лета дошао из Бањалуке. Субић је добијао аплаузе публике, подршку, а узвраћао је борбеношћу, интелигентним потезима (постављањима у одбрани) и честим излетима у напад. Пробао је и он да реши утакмицу, није му пошло за ногом.

Али, за разлику од осталих играча, добио је аплаузе и за тај покушај, иако је остало мало времена до краја меча, и упркос томе што је, можда, имао и бољих решења.

"Аплаузи мени нису сада битни, кад нисмо победили. Имали смо иницијативу, нападали, желелели смо победу, али... Идемо даље, морамо да почнемо да побеђујемо, нема предаје!", рекао је Сунић после утакмице.

Да живимо у средњем веку за ове "кишне дане" лако би у Партизану могли да оптуже вештице, враџбине, црну магију... Али, проблем није у томе да је неко бацио чини, да је зачарао противничке мреже, да је "проклео" играче у црно-белим дресовима. Решење би требало они сами да пронађу.

Није сигурно ни да би такозвана "шок терапија" у виду промене тренера сада дала неке резултате. Други тренери су, пак, одлазили и због мање направљених "грехова". У сваком случају, некакво "ресетовање" Партизану је више него неопходно, али какво? То је на члановима управе и стручном штабу.

Титула шампиона државе полако, али сигурно, клизи из руку Партизана. Без обзира на стално, готово "папагајско" понављање да "има још много да се игра до краја", да ће се "бодови преполовити"... Ко зна колико ће бодова Партизан уопште имати док не почне плеј-оф!

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Браво

24.09.2015 21:05

Субићу мајсторе многи навијачи Борца су те гледали јуче и заиста си нам освјетлао образ. Само напријед краљу, пуна подршка да их развалиш и одеш у лигу петице.

ОДГОВОРИТЕ