Analiza: Partizanu "ušla voda u uši"!

Milinković je posle remija sa Radom samo slegnuo ramenima i procedio: "Jednostavno nas neće...". Babović: "Realizacija je problem definitivno, svaka kritika je opravdana". Odličan debi Subića u senci remija. Odjekivala svlačionica Rada!

Fudbal 24.09.2015 | 23:00
Analiza: Partizanu "ušla voda u uši"!

Nema baš mnogo ekipa, pogotovo u Srbiji, priliku da se raduje u svlačionici stadiona Partizana namenjenoj gostima. Fudbaleri Rada su imali to zadovoljstvo, jer su borbenom, srčanom igrom (i pomalo izležavanjem, što je sastavni deo ove igre) uspeli da osvoje bod i vežu dva odlična rezultata u samo nekoliko dana (ovome je prethodila pobeda nad Vojvodinom u Novom Sadu).

"Samo Rad!!!", čulo se nekoliko puta iz svlačionice Rada, dok su se navijačke grupe prepucavale i dovikivale na praznom stadionu (već su se bile ispraznile zapadna i istočna tribina, a i nije trebalo mnogo vremena da se isprazne).

"Cigani, cigani", vikali su navijači Rada navijačima Partizana na južnoj tribini stadiona u Humskoj, i dodatno "zakuvali" skandirajući u šali: "Uprava napolje". Grobari su im odgovorili poznatim: "Marš na Banjicu... (uz psovku)".

"Imali smo težak meč protiv Vojvodine pre nekoliko dana, jedva smo se nekako oporavili za ovu utakmicu, a imali smo i dve prinudne izmene u prvom poluvremenu. Imali smo i sreće, Partizan je bio nadmoćniji, ali znate kako kažu - sreća prati hrabre. Moji momci su izgarali, 'pocepali su se' na terenu, što mi kažemo u žargonu", rekao je trener Rada Milan Milanović posle meča, verovatno i iznenađen što je njegova ekipa u samo pet dana osvojila četiri boda i to protiv "jakih marki" u srpskom fudbalu.

Malobrojni navijači Partizana (jedva 2.000) "namirisali" su novo neprijatno iznenađenje još kad je Rad prilično lako došao do vođstva, a onda i kada su njihovi ljubimci počeli u serijama da promašuju. Dodatno su ih nervirali igrači Rada, koji su koristili svaku priliku da "uštinu" malo vremena, ali pre svega igrači i trener Zoran Milinković, koji je izveo dvojicu iskusnih napadača (najpre Valerija Božinova, pa Abubakara Oumara!?), posle čega Partizan gotovo da nije stvorio pravu priliku za gol.

"Ne znam šta je problem, zaista", rekao je posle remija sa niškim Radničkim Darko Brašanac.

Zaista, teško je upostaviti "dijagnozu" ovom timu Partizana. Navijači sa istočne i zapadne tribine stadiona na Topčiderskom brdu već drugu utakmicu zaredom horski skandiraju: "Uprava, napolje" i "Kizo, odlazi".

"Da, da, čuo sam navijače. Tu sam, na raspolaganju sam", procedio je trener Partizana i nemoćno slegnuo ramenima posle meča: "Jednostavno neće (lopta u gol)", a Stefan Babović se nadovezao: "Neverovatno... stvorimo pet, šest zicera, imamo 'jedan na jedan' i opet neće. Možemo mi sad da pričamo lopta neće u gol, a neće, ali kad igraš u Partizanu nema opravdanja i svaka kritika je opravdana. Čuli smo publiku, razumemo je...".

Očigledno je da je na plećima igrača Partizana veliki pritisak, a još više "uđu u frku" kad vide da ih neće gol, da ne mogu da realizuju ni ono što bi, u nekim drugim okolnostima, lako rešavali.

"Uvek je opterećenje kad igraš u Partizanu, a sada još veće", konstatovao je Babović.

"Realizacija nam je nikakva", priznao je Milinković, uz dodatno bodrenje ekipe: "Žao mi je ovih divnih momaka, zaista bih voleo da ih krene". Nije rekao, ali je mislio - "sa mnom ili bez mene".

Ako je nešto bilo dobro u Partizanu protiv Rada to je levi bek Aleksandar Subić, koji je ovog leta došao iz Banjaluke. Subić je dobijao aplauze publike, podršku, a uzvraćao je borbenošću, inteligentnim potezima (postavljanjima u odbrani) i čestim izletima u napad. Probao je i on da reši utakmicu, nije mu pošlo za nogom.

Ali, za razliku od ostalih igrača, dobio je aplauze i za taj pokušaj, iako je ostalo malo vremena do kraja meča, i uprkos tome što je, možda, imao i boljih rešenja.

"Aplauzi meni nisu sada bitni, kad nismo pobedili. Imali smo inicijativu, napadali, želeleli smo pobedu, ali... Idemo dalje, moramo da počnemo da pobeđujemo, nema predaje!", rekao je Sunić posle utakmice.

Da živimo u srednjem veku za ove "kišne dane" lako bi u Partizanu mogli da optuže veštice, vradžbine, crnu magiju... Ali, problem nije u tome da je neko bacio čini, da je začarao protivničke mreže, da je "prokleo" igrače u crno-belim dresovima. Rešenje bi trebalo oni sami da pronađu.

Nije sigurno ni da bi takozvana "šok terapija" u vidu promene trenera sada dala neke rezultate. Drugi treneri su, pak, odlazili i zbog manje napravljenih "grehova". U svakom slučaju, nekakvo "resetovanje" Partizanu je više nego neophodno, ali kakvo? To je na članovima uprave i stručnom štabu.

Titula šampiona države polako, ali sigurno, klizi iz ruku Partizana. Bez obzira na stalno, gotovo "papagajsko" ponavljanje da "ima još mnogo da se igra do kraja", da će se "bodovi prepoloviti"... Ko zna koliko će bodova Partizan uopšte imati dok ne počne plej-of!

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bravo

24.09.2015 21:05

Subiću majstore mnogi navijači Borca su te gledali juče i zaista si nam osvjetlao obraz. Samo naprijed kralju, puna podrška da ih razvališ i odeš u ligu petice.

ODGOVORITE