Куертен: Новак нема конкуренцију, освајаће он још доста...

Легендарни бразилски тенисер Густаво Куертен сматра да ће се Рафаел Надал тешко вратити на прво место на свету.

Тенис 25.09.2015 | 11:00
Куертен: Новак нема конкуренцију, освајаће он још доста...

Такође, Бразилац каже да Новак Ђоковић може да освоји још неколико Грен слем титула у наредним годинама.

“Мало је вероватно и да ће Надал поново освојити неки Грен слем турнир, не рачунајући Ролан Гарос, поготово узевши у обзир како играју његови конкуренти. Уколико није на максимуму својих могућности, Рафа ту нема шта да тражи“, рекао је троструки освајач Ролан Гароса.

“Упоређујем његов случај са својим – после прве операције нисам осећао бол, али нисам могао добро да трчим и то је био проблем. Ако нисам имао добру потпору за стопало, могућности су ми се смањивале за 15-20%. Надал на свом путу има Ђоковића и мора да га победи у мечу на три добијена сета, а то фаворизује Србина“, додао је Куертен.

Ипак, Бразилац оставља простор за наду Надалових навијача.

“Нисам очекивао ни 2013. године да ће се вратити и поново бити најбољи на свету. Треба се и даље надати, ипак је Рафа са друге планете – не може се рећи да је завршио са титулама, али са Грен слемовима можда јесте“.

Куертен сматра да ће Ђоковић бити доминантан у годинама које долазе.

“Да би Федерер победио Ђоковића у мечу на три добијена сета, потребно је да игра на максимуму, а да при том Новак нема свој дан. Чак и када изгуби сет, Ђоковић може да се опорави“, каже Бразилац и додаје:

“Пре ове године предвидео сам да ће се Новак приближити Федереру по броју Грен слем титула и освојио је три од четири највеће титуле. Разлика између Новака и осталих јесте што он може да настави да побеђује и када је на 80% способности. У наредне три године може да освоји бар још шест Грен слем титула јер нема велику конкуренцију – можда Мари може да дође до његових висина, али Федереру и Надалу сваки пут је све теже“.

Федерер има 17 Грен слем титула, Надал 14, а Ђоковић је недавно у Њујорку освојио десету.

Коментари / 0

Оставите коментар