Kuerten: Novak nema konkurenciju, osvajaće on još dosta...

Legendarni brazilski teniser Gustavo Kuerten smatra da će se Rafael Nadal teško vratiti na prvo mesto na svetu.

Tenis 25.09.2015 | 11:00
Kuerten: Novak nema konkurenciju, osvajaće on još dosta...

Takođe, Brazilac kaže da Novak Đoković može da osvoji još nekoliko Gren slem titula u narednim godinama.

“Malo je verovatno i da će Nadal ponovo osvojiti neki Gren slem turnir, ne računajući Rolan Garos, pogotovo uzevši u obzir kako igraju njegovi konkurenti. Ukoliko nije na maksimumu svojih mogućnosti, Rafa tu nema šta da traži“, rekao je trostruki osvajač Rolan Garosa.

“Upoređujem njegov slučaj sa svojim – posle prve operacije nisam osećao bol, ali nisam mogao dobro da trčim i to je bio problem. Ako nisam imao dobru potporu za stopalo, mogućnosti su mi se smanjivale za 15-20%. Nadal na svom putu ima Đokovića i mora da ga pobedi u meču na tri dobijena seta, a to favorizuje Srbina“, dodao je Kuerten.

Ipak, Brazilac ostavlja prostor za nadu Nadalovih navijača.

“Nisam očekivao ni 2013. godine da će se vratiti i ponovo biti najbolji na svetu. Treba se i dalje nadati, ipak je Rafa sa druge planete – ne može se reći da je završio sa titulama, ali sa Gren slemovima možda jeste“.

Kuerten smatra da će Đoković biti dominantan u godinama koje dolaze.

“Da bi Federer pobedio Đokovića u meču na tri dobijena seta, potrebno je da igra na maksimumu, a da pri tom Novak nema svoj dan. Čak i kada izgubi set, Đoković može da se oporavi“, kaže Brazilac i dodaje:

“Pre ove godine predvideo sam da će se Novak približiti Federeru po broju Gren slem titula i osvojio je tri od četiri najveće titule. Razlika između Novaka i ostalih jeste što on može da nastavi da pobeđuje i kada je na 80% sposobnosti. U naredne tri godine može da osvoji bar još šest Gren slem titula jer nema veliku konkurenciju – možda Mari može da dođe do njegovih visina, ali Federeru i Nadalu svaki put je sve teže“.

Federer ima 17 Gren slem titula, Nadal 14, a Đoković je nedavno u Njujorku osvojio desetu.

Komentari / 0

Ostavite komentar