ЛК: Арсеналу лондонски дерби, славили фаворити...

У среду је настављено треће коло Лига купа, а лондонски дерби на ’Вајт Харт Лејну’ припао је Матјеу Фламинију из Арсенала.

Фудбал 24.09.2015 | 11:00
ЛК: Арсеналу лондонски дерби, славили фаворити...

Фламини је био двоструки стрелац против Спарса – донео је предност гостима у 26. минуту после одбитка, а онда и у 78. сјајним волеј ударцем поништио аутогол Чемберса.

Челси је имао много лакши посао против Волсола. ''Плавци'' су као гости оправдали улогу фаворита и на крају тријумфовали са убедљивих 4:1.

Већ у 10. минуту меча, Рамиреш је довео Челси у вођство, да би Реми у 41. дуплирао предност. О'Конор који је у последњим тренуцима првог полувремена смањио на 2-1 после слободног ударца за домаће. Ипак, у наставку, су Кенеди и Педро решили питање победника.

Бане Ивановић је одиграо свих 90 минута за Челси, а Немања Матић је прилику добио у последњих двадесетак минута.

Тадић је цео меч Саутемптона провео на клуби, али су и поред тога играчи Роналда Кумана остварили највећи тријумф вечери. Победили су Милтон Кејнс Донс са 6:0, уз по два гола Џеја Родригеса, Манеа и Шејна Лонга.

Њукасл је испао од Шефилд Венздеја, а лак посао имао је Манчестер Јунајтед против Ипсвича од 3:0.

Руни је довео свој тим у вођство у 23. минуту, на 2:0 повисио је Переира почетком другог полувремена, лепим голом из слободног ударца. Марсијал је у надокнади времена наставио са голгетерском серијом и поставио коначан резултат.

Ливерпул је шутнуо чак 47 пута на гол Карлајла, али је до следеће фазе морао тек после бољег извођења пенала. У регуларном делу меча било је 1:1 – Ингс је погодио у 24. минуту, а изједначио је Асамоа десет минута касније.

Голман Богдан био је херој Енфилда у пенал серији јер је зауставио три шута ривала и тако неутралисао промашаје Лалане и Кутиња.

Лига куп, треће коло:
Кристал Палас – Чарлтон 4:1
Милтон Кејнс Донс – Саутемптон 0:6
Њукасл Јунајтед – Шефилд Вензди 0:1
Норич – Вест Бром 3:0
Тотенхем – Арсенал 1:2
Волсал – Челси 1:4
Ливерпул – Карлајл 1:1 (победа Ливерпула на пенале)
Манчестер Јунајтед – Ипсвич 3:0

Лига куп, парови четвртог кола:
Манчестер Јунајтед – Мидлсбро
Ливерпул – Борнмут
Манчестер Сити – Кристал Палас
Саутемптон – Астон Вила
Хал Сити – Лестер Сити
Стоук – Челси
Шефилд Вензди – Арсенал
Евертон – Норич

Коментари / 0

Оставите коментар