LK: Arsenalu londonski derbi, slavili favoriti...

U sredu je nastavljeno treće kolo Liga kupa, a londonski derbi na ’Vajt Hart Lejnu’ pripao je Matjeu Flaminiju iz Arsenala.

Fudbal 24.09.2015 | 11:00
LK: Arsenalu londonski derbi, slavili favoriti...

Flamini je bio dvostruki strelac protiv Sparsa – doneo je prednost gostima u 26. minutu posle odbitka, a onda i u 78. sjajnim volej udarcem poništio autogol Čembersa.

Čelsi je imao mnogo lakši posao protiv Volsola. ''Plavci'' su kao gosti opravdali ulogu favorita i na kraju trijumfovali sa ubedljivih 4:1.

Već u 10. minutu meča, Ramireš je doveo Čelsi u vođstvo, da bi Remi u 41. duplirao prednost. O'Konor koji je u poslednjim trenucima prvog poluvremena smanjio na 2-1 posle slobodnog udarca za domaće. Ipak, u nastavku, su Kenedi i Pedro rešili pitanje pobednika.

Bane Ivanović je odigrao svih 90 minuta za Čelsi, a Nemanja Matić je priliku dobio u poslednjih dvadesetak minuta.

Tadić je ceo meč Sautemptona proveo na klubi, ali su i pored toga igrači Ronalda Kumana ostvarili najveći trijumf večeri. Pobedili su Milton Kejns Dons sa 6:0, uz po dva gola Džeja Rodrigesa, Manea i Šejna Longa.

Njukasl je ispao od Šefild Venzdeja, a lak posao imao je Mančester Junajted protiv Ipsviča od 3:0.

Runi je doveo svoj tim u vođstvo u 23. minutu, na 2:0 povisio je Pereira početkom drugog poluvremena, lepim golom iz slobodnog udarca. Marsijal je u nadoknadi vremena nastavio sa golgeterskom serijom i postavio konačan rezultat.

Liverpul je šutnuo čak 47 puta na gol Karlajla, ali je do sledeće faze morao tek posle boljeg izvođenja penala. U regularnom delu meča bilo je 1:1 – Ings je pogodio u 24. minutu, a izjednačio je Asamoa deset minuta kasnije.

Golman Bogdan bio je heroj Enfilda u penal seriji jer je zaustavio tri šuta rivala i tako neutralisao promašaje Lalane i Kutinja.

Liga kup, treće kolo:
Kristal Palas – Čarlton 4:1
Milton Kejns Dons – Sautempton 0:6
Njukasl Junajted – Šefild Venzdi 0:1
Norič – Vest Brom 3:0
Totenhem – Arsenal 1:2
Volsal – Čelsi 1:4
Liverpul – Karlajl 1:1 (pobeda Liverpula na penale)
Mančester Junajted – Ipsvič 3:0

Liga kup, parovi četvrtog kola:
Mančester Junajted – Midlsbro
Liverpul – Bornmut
Mančester Siti – Kristal Palas
Sautempton – Aston Vila
Hal Siti – Lester Siti
Stouk – Čelsi
Šefild Venzdi – Arsenal
Everton – Norič

Komentari / 0

Ostavite komentar