ШПА: Селта се ''иживљавала'' на Барси!!!

Фудбалери Селте прегазили су Барселону резултатом 4:1 у мечу петог кола шпанске Примере.

Фудбал 23.09.2015 | 22:01
ШПА: Селта се ''иживљавала'' на Барси!!!

Домаћин је у Вигу одиграо савршену утакмицу, користио сваку прилику и на крају заслужено нанео тежак пораз актуелном шампиону Шпаније и Европе.

Момци из Галиције су после пет кола први на табели са 13 бодова и ту би могли да остану само једно полувреме, уколико Реал слави на ’Сан Мамесу’. Барселона је препустила чело и после првог кикса у првенству пала на трећу позицију са бодом мање.

Каталонци су деловали анемично и незаинтересовано, готово сви чекали да Меси поново учини нешто, а меч је решен за четири минута.

Осим одличних контранапада Селте, головима су поново кумовале грешке гостију и стандардно лоши Дани Алвеш, Ђерар Пике и голман Марк-Андре Тер Стеген. Играчи тренера Мануела Едуарда Бериза кренули су веома офанзивно и нападали највише преко Орељане и Нолита.

Претходно су изузетно добре прилике пропустили Меси који је оклевао и Нејмар, који је шутирао право у голмана Селте, иако је био сам испред њега.

Барселона није успевала да се повеже, а већ у следећем правом нападу Јаго Аспас искористио је почетничку грешку Пикеа и нокаутирао ривала. Дефанзивац шпанске репрезентације поигравао се на центру, изгубио лопту, а брзу контру 1 на 1 бивши играч Ливерпула завршио је дивним лобом за 2:0.

Све до самог финиша полувремена није било шанси, а онда је голман Серхио Алварес најавио сјајно друго полувреме одбраном Нејмаровог шута.

Други део игре почео је великом приликом за Аспаса, да би потом омалени Аргентинац из напада Блаугране промашио оно што обично погађа. Нејмар је пронашао усамљеног Инијесту на левом боку, овај вратио до Месија чији ударац са пенала завршава на стативи.

Три минута касније поново момак из Росарија, и поново Алварес. Сада није имао проблема да заустави ударац који је ишао право у њега.

Када су сви мислили да следи снажан притисак Барсе, Селта је потврдила тријумф. После још једног корнера, који је потврдио да су прекиди били већа шанса него опасност за противнике, одбрана је испуцала лопту. Она је стигла до Аспаса који једним потезом избацује Алвеша и креће ка голу. Као и код претходног поготка, усамљен је трчао неких 50 метара и потом рутински погодио.

Тек после тог поготка играчи у жутим дресовима кренули су организованије да нападају, али их је сада и срећа напустила.

Данас невидљиви Суарес промашио је једину шансу, а да би и Нејмар био непрецизан. У међувремену је Нолито из добре ситуације пребацио гол, пре него што су гости коначно смањили. Меси је поново измислио додавање за Бразилца који је прихватио лопту и послао је кроз ноге голмана за 3:1.

Већ у следећем нападу могло је да буде 3:2 – Лео је асистирао Муниру који је претходно ушао, а овај неспретно реаговао.

Све дилеме решио је Џон Гуидети који је поново публици ускратио могућност узбудљиве завршнице. И поново, катастрофалан и скандалозан у одбрани био је Пике. Резервиста домаћих лагано је прихватио центаршут од Уга Маља, штопер Барсе је малтене из куртоазије дигао ногу пре него што је видео да лопта завршава у мрежи.

До краја сусрета Меси је у два наврата могао да ублажи пораз, али је поново Алварес био сјајан на голу и Селта је могла да прослави једну од највећих победа у историји клуба.

Примера, пето коло:

Уторак:

Атлетико Мадрид – Хетафе 2:0 (1:0)
/Гризман 4, 90/

Еспањол – Валенсија 1:0 (1:0)
/Алварез 18/

Гранада – Реал Сосиједад 0:3 (0:2)
/Агирече 7, 33, 79/

Среда:

Селта – Барселона 4:1 (2:0)
/Нолито 26, Јаго Аспас 30, 56, Гујдети 83 - Нејмар 80/

Леванте – Еибар 2:2 (0:1)
/Моралес 52, Дејверсон 90 - Бастон 11, 48/

Рајо Ваљекано – Спортинг Хихон 2:1 (1:0)
/Трасхорас 40пен, Хави Гера 48 - Џони 50/

21.00: Атлетик Билбао – Реал Мадрид
22.00: Лас Палмас – Севиља
22.00: Малага – Виљареал

Четвртак:

22.05: Бетис – Депортиво Ла Коруња

Коментари / 0

Оставите коментар