ŠPA: Selta se ''iživljavala'' na Barsi!!!

Fudbaleri Selte pregazili su Barselonu rezultatom 4:1 u meču petog kola španske Primere.

Fudbal 23.09.2015 | 22:01
ŠPA: Selta se ''iživljavala'' na Barsi!!!

Domaćin je u Vigu odigrao savršenu utakmicu, koristio svaku priliku i na kraju zasluženo naneo težak poraz aktuelnom šampionu Španije i Evrope.

Momci iz Galicije su posle pet kola prvi na tabeli sa 13 bodova i tu bi mogli da ostanu samo jedno poluvreme, ukoliko Real slavi na ’San Mamesu’. Barselona je prepustila čelo i posle prvog kiksa u prvenstvu pala na treću poziciju sa bodom manje.

Katalonci su delovali anemično i nezainteresovano, gotovo svi čekali da Mesi ponovo učini nešto, a meč je rešen za četiri minuta.

Osim odličnih kontranapada Selte, golovima su ponovo kumovale greške gostiju i standardno loši Dani Alveš, Đerar Pike i golman Mark-Andre Ter Stegen. Igrači trenera Manuela Eduarda Beriza krenuli su veoma ofanzivno i napadali najviše preko Oreljane i Nolita.

Prethodno su izuzetno dobre prilike propustili Mesi koji je oklevao i Nejmar, koji je šutirao pravo u golmana Selte, iako je bio sam ispred njega.

Barselona nije uspevala da se poveže, a već u sledećem pravom napadu Jago Aspas iskoristio je početničku grešku Pikea i nokautirao rivala. Defanzivac španske reprezentacije poigravao se na centru, izgubio loptu, a brzu kontru 1 na 1 bivši igrač Liverpula završio je divnim lobom za 2:0.

Sve do samog finiša poluvremena nije bilo šansi, a onda je golman Serhio Alvares najavio sjajno drugo poluvreme odbranom Nejmarovog šuta.

Drugi deo igre počeo je velikom prilikom za Aspasa, da bi potom omaleni Argentinac iz napada Blaugrane promašio ono što obično pogađa. Nejmar je pronašao usamljenog Inijestu na levom boku, ovaj vratio do Mesija čiji udarac sa penala završava na stativi.

Tri minuta kasnije ponovo momak iz Rosarija, i ponovo Alvares. Sada nije imao problema da zaustavi udarac koji je išao pravo u njega.

Kada su svi mislili da sledi snažan pritisak Barse, Selta je potvrdila trijumf. Posle još jednog kornera, koji je potvrdio da su prekidi bili veća šansa nego opasnost za protivnike, odbrana je ispucala loptu. Ona je stigla do Aspasa koji jednim potezom izbacuje Alveša i kreće ka golu. Kao i kod prethodnog pogotka, usamljen je trčao nekih 50 metara i potom rutinski pogodio.

Tek posle tog pogotka igrači u žutim dresovima krenuli su organizovanije da napadaju, ali ih je sada i sreća napustila.

Danas nevidljivi Suares promašio je jedinu šansu, a da bi i Nejmar bio neprecizan. U međuvremenu je Nolito iz dobre situacije prebacio gol, pre nego što su gosti konačno smanjili. Mesi je ponovo izmislio dodavanje za Brazilca koji je prihvatio loptu i poslao je kroz noge golmana za 3:1.

Već u sledećem napadu moglo je da bude 3:2 – Leo je asistirao Muniru koji je prethodno ušao, a ovaj nespretno reagovao.

Sve dileme rešio je Džon Guideti koji je ponovo publici uskratio mogućnost uzbudljive završnice. I ponovo, katastrofalan i skandalozan u odbrani bio je Pike. Rezervista domaćih lagano je prihvatio centaršut od Uga Malja, štoper Barse je maltene iz kurtoazije digao nogu pre nego što je video da lopta završava u mreži.

Do kraja susreta Mesi je u dva navrata mogao da ublaži poraz, ali je ponovo Alvares bio sjajan na golu i Selta je mogla da proslavi jednu od najvećih pobeda u istoriji kluba.

Primera, peto kolo:

Utorak:

Atletiko Madrid – Hetafe 2:0 (1:0)
/Grizman 4, 90/

Espanjol – Valensija 1:0 (1:0)
/Alvarez 18/

Granada – Real Sosijedad 0:3 (0:2)
/Agireče 7, 33, 79/

Sreda:

Selta – Barselona 4:1 (2:0)
/Nolito 26, Jago Aspas 30, 56, Gujdeti 83 - Nejmar 80/

Levante – Eibar 2:2 (0:1)
/Morales 52, Dejverson 90 - Baston 11, 48/

Rajo Valjekano – Sporting Hihon 2:1 (1:0)
/Trashoras 40pen, Havi Gera 48 - Džoni 50/

21.00: Atletik Bilbao – Real Madrid
22.00: Las Palmas – Sevilja
22.00: Malaga – Viljareal

Četvrtak:

22.05: Betis – Deportivo La Korunja

Komentari / 0

Ostavite komentar