Ф1: Ферари се плаши договора са Ред Булом!

Председавајући Ферарија Серђо Маркјоне се плаши да ће сарадња са Ред Булом нашкодити његовом тиму, тврди први човек Формуле 1 Берни Еклсон.

Остали спортови 26.09.2015 | 14:20
Ф1: Ферари се плаши договора са Ред Булом!

После најве разлаза са Реноом, Ферари је остао једина опција за останак Ред Була у Формули 1, пошто је Мерцедес већ објавио да не жели да буде добављач мотора аустријској екипи.

Еклстон је потврдио да је посредовао у договору између Ферарија и Ред Була, иако је Маркјоне изразио забринутост по том питању, исто као први човек Дајмлера Дитер Цече.

Маркјонеа посебно брине то да би Фераријеви мотори у Ред Буловом болиду са сјајном аеродинамиком могли да буду јачи него у фабричком тиму.

“Због Формуле 1, Маркјоне би волео да то удари, да Ред Бул постане конкурентан, али не жели да нашкоди тиму који води. Уколико Ред Бул добије бољи мотор, сигурно ће бити конкурентнији и то је очекивана забринутост, али је он уплашен да ће тај договор бити лош по његов тим. Сада је све на њему и сигуран сам да ћемо пре или касније добити одговор”, нагласио је Еклстон.

Власник Ред Була Дитрих Матешић, који је истакао да је спреман да повуче оба своја тима из Формуле 1 ако не добију конкурентне моторе, открио је током протеклог викенда да преговори са Фераријем иду у позитивном смеру.

Еклстон је нагласио да је Маркјоне свестан притиска под којим се налази јер би губитак два тима био велики ударац за Формулу 1. Британац је такође нагласио да је први човек Ферарија посебно забринут због свега онога што се десило током викенда на Великој награди Сингапура, када је Данијел Рикардо изазивао Себастијана Фетела до самог циља. Четвороструки светски шампион је славио на стази “Марина беј”, а његов тимски колега је био други.

“Дешавања у Сингапуру нимало нису помогла. Ферари ће рећи: ‘Шта да су имали наше моторе’, јер је Ред Бул био конкурентан са мотором који је знатно слабији. Због тога је Ферари забринут око тога да би Ред Бул имао исте моторе. Искрено, мислим да не постоји разлог за забринутост, јер је трка у Сингапуру трка возача и да су имали још 40 коњских снага, то не би ништа променило”, нагласио је Еклстон.

Овогодишњи шампионат Формуле 1 наставља се већ предстојећег викенда трком за Велику награду Јапана на стази “Сузука”.

Коментари / 0

Оставите коментар